ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214;

Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214 υποβρύχια;
Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214;

Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214, όπως άφησε να εννοηθεί ο ο ΑΓΕΝ, σε ομιλία του λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου;

«Προχωρούμε ήδη στην διερεύνηση νέων δυνατοτήτων για το Στόλο, με την διερεύνηση πρόσκτησης δοκιμασμένων και αξιόπιστων λύσεων σε Φρεγάτες, Υποβρύχια και Ναρκοθηρευτικά», σημείωσε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Η συγκεκριμένη φράστη του ΑΓΕΝ θεωρήθηκε αρχικά ως ενδεικτική της διάθεσης του Πολεμικού Ναυτικού να προχωρήσει σε συνομιλίες για μεταχειρισμένα υποβρύχια.

Η συγκεκριμένη θεωρεία θα μπορούσε να είναι αληθινή αφού η Ελλάδα ενδιαφέρεται τόσο για μεταχειρισμένες φρεγάτες (σ.σ. τις ολλανδικές και μετά τις βελγικές Μ) όσο και για μεταχειρισμένα ναρκαλιευτικά από την Ολλανδία (σ.σ. και η Μεγάλη Βρετανία είχε παίξει κάποια στιγμή δυνατά).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, ο ΑΓΕΝ αναφέρονταν όχι σε δοκιμασμένα μεταχειρισμένα υποβρύχια αλλά σε δοκιμασμένα καινούργια υποβρύχια.

Δοκιμασμένα καινούργια υποβρύχια θα μπορούσε να είναι τα 2+2 214 τα οποία έχει την δυνατότητα να αποκτήσει η Ελλάδα από την Γερμανία, αν η Αθήνα ενεργοποιήσει την option συμφωνία με το Βερολίνο.

Η αρχική συμφωνία με την Γερμανιά αφορούσε σε 4+2 214 τα οποία στην πορεία ευελπιστούμε να γίνουν 4+2+2 (σύνολο οκτώ, τα τέσσερα ήδη υπάρχουν συν ένα εκσυγρονισμένο).

Τώρα, ίσως στο μέλλον δούμε κάποια κίνηση και για τα γαλλικά Barracuda, αλλά άνθρωποι που γνωρίζουν τις εξελίξεις αναφορικά με τα εξοπλιστικά της Αθήνας μας έλεγαν πως το συγκεκριμενο σενάριο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί λόγω και του μεγάλου μεγέθους τους (5,300 t έναντι 1,860 t των 214).

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Χώρα έκπληξη αγοράζει τα τουρκικά UAV – H αντίδραση της Ελλάδας

Rafale: Ακόμα δεν τα πήραμε και κλείδωσε η αναβάθμιση

Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214;

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Σε πλήρη ανάπτυξη η ελληνική Ασπίδα, σε βάθος 10ετίας, θα παρέχει αεράμυνα τεσσάρων επιπέδων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Οι σύγχρονοι πόλεμοι ανέδειξαν νέες μεθόδους μάχης και πληγμάτων οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μίας πολεμικής σύρραξης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Η Ελλάδα ενισχύει τα Apache με νέους Hellfire αξίας 64 εκατ.

Τουρκία: Η Ελλάδα ενισχύει τα Apache με νέους Hellfire αξίας 64 εκατ.

Η Ελλάδα προχωρά σε παραγγελία πυραύλων Hellfire για τα Apache αυξάνοντας την ισχύ τους και ανοίγοντας τον δρόμο για νέες προμήθειες Apache και Black Hawk από τις ΗΠΑ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Αγκυρα μιλά για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης μετά τις δηλώσεις Δένδια

Η Αγκυρα μιλά για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης μετά τις δηλώσεις Δένδια

Tουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν τις δηλώσεις Δένδια ως «παραδοχή παραβίασης της Λωζάνης» και προειδοποιούν για αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα χαλάει το κόλπο Ερντογάν για SAFE και Γαλάζια Πατρίδα

Η Αθήνα χαλάει το κόλπο Ερντογάν για SAFE και Γαλάζια Πατρίδα

Η Ελλάδα μπλοκάρει το κόλπο Ερντογάν στο SAFE με σταθερή διπλωματική στάση και ενιαία γραμμή με την Κύπρο δείχνοντας ότι οι ευρωπαϊκές ισορροπίες δεν αλλάζουν εύκολα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η ελληνική λίστα των 1,2 δισ ευρώ που αλλάζει τα εξοπλιστικά

Η ελληνική λίστα των 1,2 δισ ευρώ που αλλάζει τα εξοπλιστικά

Η ελληνική λίστα στο SAFE περιλαμβάνει έργα για αεράμυνα, αντιμετώπιση drones και ενίσχυση ναυτικών δυνατοτήτων.

Ελληνοτουρκικά