ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ισραήλ: Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν και τα τουρκικά πλοία

Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν τα τουρκικά πλοία εκτός από τα τανκς - Το ισραηλινό υπερόπλο.
Ισραήλ: Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν και τα τουρκικά πλοία

Ισραήλ: Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν τα τουρκικά πλοία εκτός από τα τανκς.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση των συστημάτων της ισραηλινής Rafael στην έκθεση DEFEA 21 στην Αθήνα.

Οι Ισραηλινοί έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στους πυραύλους Spike NLOS και το Drone Dome για την αντιμετώπιση των εχθρικών drones.

Aυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως οι ισραηλινοί Spike NLOS μπορούν να μπουν και στα ελληνικά ελικόποπτερα, με εμβέλεια από αέρος άνω των 50 χλμ. (σ.σ. στα 32 χλμ είναι η εμβέλειά του από πλατφόρμα).

Τι σημαίνει αυτό; Πως μπορούν να οπλιστούν τα ελληνικά Kiowa και Apache με Spike NLOS εμβέλειας άνω των 50 χλμ.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα των τουρκικών πολεμικών πλοίων δεν έχουν εμβέλεια μεγαλύτερη των 15 χλμ. Έτσι τα ελληνικά ελικόπτερα με τους Spike NLOS θα μπορούν απρόσβλητα να πλήττουν τα τουρκικά πλοία.

Οι Ισραηλινοί έχουν την διάθεση να αναλάβουν τον εξοπλισμό των ελληνικών πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων, όμως στην παρούσα φάση η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται πρώτα για τους Spike NLOS σε Kiowa και Apache και σε δεύτερο βαθμό στα Μ1117 Guardian (σ.σ. δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη σκέψη).

Μάλιστα οι άνθρωποι της Rafael φαίνεται πως γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αφού όπως φαίνεται στο βίντεο της παρουσίασης των δυνατοτήτων των συστήματος των ισραηλινών, έχουν εντελώς τυχαία βάλει ως στόχους τουρκικά Bayraktar.

Σαφές το μήνυμα των Ισραηλινών. Πάρτε συστήματα της Rafael για να… διαλύσετε τα τουρκικά Bayraktar και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης:

Iσραήλ: Παρουσίασε το Drone Dome στην Ελλάδα – Δεν πετά Bayraktar στα 60 χιλιόμετρα

Ισραήλ: Το έδειξαν σε βίντεο – Έτσι θα διαλύσετε τα τουρκικά drones

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα κλείνει το Αιγαίο στην Τουρκία με τα ΠΕΠ RM-70 των 40 χλμ

Ισραήλ: Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν και τα τουρκικά πλοία

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά