ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Καλεντερίδης: Ποτέ οι ακτές της Μικράς Ασίας δεν ονομάζονταν ιστορικά ακτές του Αιγαίου

Όλα όσα δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης για την επιθετικότητα της Τουρκίας και το «Turkaegean».
Το δικό του μήνυμα με αφορμή το «Turkagean» έκανε ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης. Δείτε όσα είπε.

Το δικό του μήνυμα με αφορμή το «Turkagean» έκανε ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Η Τουρκία κάνει τουριστική καμπάνια για το τουρκικό Αιγαίο, με τον Άρη Πορτοσάλτε ως «συνήγορος» του Ερντογάν να δικαιολογεί αυτόν το όρο «Τουρκικό Αιγαίο» προκειμένου να «βγάλει λάδι» την ανυπαρξία της κυβέρνησης! 

Όπως λοιπόν ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή στο Open: «Οι Μικρασιατικές ακτές ποτέ και από κανέναν στην ιστορία δεν ονομάστηκαν ακτές Αιγαίου. Ήταν πάντα Μικρασιατικές ακτές, ακτές της Μυσίας, της Αιολίδας, της Ιωνίας, της Καρίας και της Λυκίας. Οι Τούρκοι για πρώτη φορά για πολιτικούς λόγους το 1941 ονόμασαν γεωγραφικά την περιοχή της Σμύρνης, την ονόμασαν περιοχή Αιγαίου.

Το 1955 δημιούργησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το 1975 έκαναν τη στρατιά Αιγαίου, την πρώτη μαύρη επέτειο της εισβολής. Αυτό που επιχειρείται από ορισμένους στην Ελλάδα είναι και ανιστόρητο και εθνικά επιβλαβές, δεν υπάρχουν δύο πλευρές του Αιγαίου, είναι μια αθλιότητα».

Όλα αυτά τη στιγμή που φαντάζει δεδομένο πως ο Ερντογάν θα αμφισβητήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τους Τούρκους βέβαια να τρέμουν στην ιδέα ότι τα F-16 Viper μπορεί να μην είναι ισάξια των ελληνικών Rafale με Meteor!
Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ