ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κατασκοπεία στη Ρόδο: «Δεν πήρα λεφτά. Το έκανα για τη μητέρα πατρίδα» λέει ο 55χρονος αρχιμάγειρας

Αποκαλυπτικός ο 55χρονος ναυτικός που συνεχίζει να δίνει πληροφορίες στην ασφάλεια για τα όσα έκανε τους τελευταίους τέσσερις μήνες!
Κατασκοπεία στη Ρόδο: «Δεν πήρα λεφτά. Το έκανα για τη μητέρα πατρίδα» λέει ο 55χρονος αρχιμάγειρας

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, όσον αφορά την υπόθεση για την κατασκοπεία στη Ρόδο και την παράνομη δράση των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων.

Συγκεκριμένα μετά την κατάθεση του 55χρονου ναυτικού, αποκαλύφθηκε ότι ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου, είχε το ρόλο του αρχή πράκτορα, στρατολογώντας και δίνοντας εντολές στον ίδιο.

Στους τέσσερις μήνες αυτούς, κλήθηκε να φωτογραφίσει, να κρατήσει σημειώσεις, αλλά και να παρακολουθήσει συζητήσεις στρατιωτικών στο πλοίο προκειμένου να μεταφέρει κάθε πληροφορία.

«Δεν πήρα λεφτά. Το έκανα για τη μητέρα πατρίδα» είπε στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ στη συνέχεια τόνισε:

«Με τον Σεμπαχατίν Μπειραμ γνωριστήκαμε τον περασμένο Αύγουστο. Είχαν έρθει κάτι συγγενείς μου για διακοπές στη Ρόδο και μου είπαν ότι στο προξενείο δουλεύει ένας πατριώτης από το διπλανό χωριό. Συναντηθήκαμε και μου είπε ότι έχει άκρες, γνωρίζει κόσμο και μπορεί να με βοηθήσει.

Ήταν η πρώτη φορά που δούλευα ως μάγειρας σε πλοίο και ήθελα βοήθεια. Συναντηθήκαμε τέσσερις φορές μετά από ραντεβού και κατάφερε να μου κερδίσει την εμπιστοσύνη. Έχω πάθει σοκ. Παρασύρθηκα, δεν το έκανα για λεφτά. Με παρέσυρε να το κάνω για το καλό της πατρίδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: «Πράσινο φως» για την αγορά πολεμικών αεροπλάνων Rafale

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα όσα του ζητήθηκαν να κάνει: «Μου είπε να καταγράφω τις κινήσεις του στρατού, τον αριθμό των πλοίων και τα πλοία που είναι στο λιμάνι και αν υπάρχουν ελικόπτερα πάνω σε αυτά. Δεν μιλούσαμε στο τηλέφωνο συναντιόμασταν κάθε φορά που είχα ρεπό στο Ενυδρείο σε διάφορα καφέ.

Για να κλείνουμε τα ραντεβού, μιλούσαμε στο What’s app και σε άλλες εφαρμογές» ανέφερε στους αστυνομικούς ο Μεχμέτ και πρόσθεσε: «Λόγω του ότι ήμουν μάγειρας και μπορούσα να κυκλοφορώ ελεύθερα μέσα στο πλοίο, η δεύτερη αποστολή που μου ανέθεσε ήταν να πλησιάζω παρέες στρατιωτικών και να ακούω τι λένε.

Μάλιστα μπορούσε σε κάποιους να πιάνω κουβέντα και δήθεν από περιέργεια να ρωτούσα διάφορα στοιχεία και στη συνέχεια να τα κατέγραφα όλα στο κινητό μου και να κράταγα σημειώσεις. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο επειδή έχει φθηνό εισιτήριο, οι στρατιωτικοί το χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ».

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την παράνομη δράση των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων από τη Ροδόπη στη Ρόδο και το Καστελόριζο, προκύπτουν μέσα από την κατάθεση του 55χρονου ναυτικού και τα ενημερωτικά δελτία της Ασφάλειας.

Ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο σε ρόλο αρχιπράκτορα, στρατολόγησε και έδινε αποστολές στον 55χρονο ναυτικό μάγειρα, που εκτελούσε με απόλυτη μυστικότητα ότι του έλεγε ο «πατριώτης» του όπως τον αποκαλούσε.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει τέσσερις τορπιλοσωλήνες 650 χιλιοστών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εικασίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σχέδια για κοινή ελληνοϊσραηλινή ναυτική παρουσία με φρεγάτα υποβρύχια και κορβέτα στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο συνεργασίας ταχείας αντίδρασης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σενάρια για κοινή ταξιαρχία Ελλάδας Ισραήλ, με τη συμμετοχή της Κύπρου και βάσεις σε Ρόδο ή Κάρπαθο για προστασία κρίσιμων υποδομών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Ινδική εταιρεία μπαίνει στην εφοδιαστική αλυσίδα του ραντάρ RBE2 AESA των Rafale. Συμφωνία Thales και SFO Technologies.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα δεν διαθέτει πλοία αυτού του μεγέθους ενώ ο πυρήνας της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής θα είναι οι τέσσερις ελληνικές Belharra.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών προτάσεων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Ελληνοτουρκικά