Λάκης Λαζόπουλος: Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο... για να πάμε στη Χάγη και μετά σε εκλογές

Ρεσιτάλ έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος αναλύοντας την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά μιλώντας στο podcast του.

Με αιχμηρό πολιτικό σχολιασμό επέστρεψε ο Λάκης Λαζόπουλος στο σημερινό του podcast στο news247.gr καθώς σχολίασε με μπόλικη δόση σάτιρας τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Απολαυστικό ήταν για ακόμη μία φορά το podcast «Στο στόμα του Λάκη». Μετά τα σχόλια για την ευλογιά των πιθήκων ο ηθοποιός έκανε πολύ στοχευμένα σχόλια για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο φτάνοντας τη σάτιρα στα άκρα αναφορικά με τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσίασε το δικό του «ευφάνταστο σενάριο» για όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αρχικά τόνισε το πως μεταξύ δύο συμμάχων χωρών του ΝΑΤΟ η μία χώρα παραβιάζει καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο της άλλης με την Ελλάδα να απαντάει συνεχώς ότι αν προκληθεί θα απαντήσει. «Δηλαδή ότι αυτό δεν είναι πρόκληση είναι επίσκεψη», ήταν το καυστικό σχόλιο του Λαζόπουλου.

Στη συνέχεια ανέλυσε το σενάριο το οποίο φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα τόσο στον Ερντογάν όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Λαζόπουλος δημιουργεί μία φανταστική υπόθεση στην οποία υπάρχει μία «συμφωνία» μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών στην τελευταία τους συνάντηση στην Τουρκία πριν αναχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ΗΠΑ.

Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η συμφωνία μεταξύ τους; Φυσικά μία κόντρα την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά και οι δύο.

Από τη μία ο Τούρκος πρόεδρος, εν όψει εκλογών, μπορεί να κάνει τους τσαμπουκάδες του και να φορτώσει μεγάλες ιδέες τον λαό του φανατίζοντάς τον. Από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός, επίσης εν όψει εκλογών, μπορεί να υπερασπίζεται την πατρίδα του με αποτέλεσμα να κάνουν οι δυο τους παιχνίδι.

«Εσύ, του λέει ο Ερντογάν, θα πας στην Αμερική, θα πας στα Κογκρέσσα, θα νευριάσω τάχα εγώ, θα βγεις εσύ να υπερασπιστείς την δική σου πατρίδα και παίρνεις το παιχνίδι όλο πάνω σου και πετάμε και τον Δένδια που πήγε να μας το γκρεμίσει όλο. Κι έτσι μένουμε οι δυο μας να κάνουμε το παιχνίδι. Παράλληλα εγώ δεν θα σου μιλάω…», ήταν το σενάριο που παρουσίασε ο Λαζόπουλος.

Τι σημαίνει όμως κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τον Λάκη Λαζόπουλο σημαίνει ότι οι δυο τους θα βρεθούν στη Χάγη αφότου η Τουρκία κάνει «πρόβα απόβασης» σε κάποιο νησί.

Έτσι, με βάση τον εθνικό κίνδυνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δημιουργήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και όχι μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Λαζόπουλος έκλεισε το θέμα με λόγια τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να έχει πει ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη:

«Να είμαστε και οι δύο αυτοδύναμοι και να μοιραζόμαστε το Αιγαίο. Θα αναγκαστείς να πας στη Χάγη καθώς σου μονοδρομώ την κίνησή σου. Όλοι οι σύμμαχοι μαζί σου. Ξέρεις πως έχουν σταθεί οι σύμμαχοι στην ιστορία σου. Όταν βγει απόφαση στη  Χάγη ένα θα σου πω, “μούγκα οι σύμμαχοι” καθώς οι δηλώσεις τους θα είναι οι ίδιες… “Σεβασμός στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού ανώτατου δικαστηρίου”…»

Ακούστε ολόκληρο το podcast του Λάκη Λαζόπουλου παρακάτω όπου πέρα από τα Ελληνοτουρκικά μιλάει ακόμη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την 4η δόση εμβολίου και τη ΔΕΗ:

Ειδήσεις τώρα:

Power Pass: Προσοχή – Αυτή είναι η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων

Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων – Δίνουν έως και 430 ευρώ – Ποιοι τα δικαιούνται

Σασμός επόμενα επεισόδια: Η Κλαίρη ξέρει ποιός σκότωσε τον Στεφανή