Μirage 2000-9: Τελικά τα χαρίζουν στο Μαρόκο; - Θέλει να αγοράσει 36 η Ελλάδα

«Τα ΗΑΕ διαθέτουν 68 Mirage 2000-9 τα οποία θα αποσυρθούν από την εμιρετιανή Πολεμική Αεροπορία και θα δοθούν στο Μαρόκο δωρεάν», αναφέρει το Defence Arab.

Μirage 2000-9: Τελικά χαρίζουν τα 68 γαλλικά μαχητικά τους στο Μαρόκο αν και πληροφορίες θέλουν την Ελλάδα να αγοράσει 36;

Σύμφωνα με «επιβεβαιωμένες» όπως χαρακτηρίζονται πηγές τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα δωρίσουν στο Μαρόκο αριθμό γαλλικών μαχητικών στο πλαίσιο των καλών σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

«Τα ΗΑΕ διαθέτουν 68 Mirage 2000-9 τα οποία θα αποσυρθούν από την εμιρετιανή Πολεμική Αεροπορία και θα δοθούν στο Μαρόκο δωρεάν», αναφέρει το Defence Arab.

Tα ΗΑΕ συμφώνησαν με την Γαλλία την αγορά 80 Rafale F4, μία κίνηση που απελευθέρωσε το σενάριο της απόσυρσης απο το Άμπου Ντάμπι των μεταχειρισμένων μαχητικών Mirage 2000-9.

«Η αγορά από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία 40 έως 60 Mirage 2000-9 με όλα τους τα όπλα σε πολύ χαμηλή τιμή, μαζί με τα υπάρχοντα προγράμματα αναβάθμισης των ελληνικών F-16 VIPER, θα αυξήσει σοβαρά την αεροπορική ισχύ της Αθήνας», υποστήριζαν οι δημοσιογράφοι της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας Milliyet.

Σύμφωνα με την Milliyet, τα Mirage 2000-9 θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές απευθείας κρούσης, προσβολή στόχων επιφάνειας και ηλεκτρονική επιτήρηση/επέμβαση σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.

Μirage 2000-9: Τελικά τα χαρίζουν στο Μαρόκο; – Θέλει να αγοράσει 36 η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά – Όλα τα τελευταία νέα

Toυρκία: Eπιβεβαιώνεται ο εφιάλτης των Τούρκων για τα Μirage 2000-9 από την Ελλάδα

Oυκρανία: Οι Ρώσοι έγιναν μόδα – Βγαίνουν ρούχα με το σύμβολο Ζ

Αθλητικές ειδήσεις σήμερα

ΑΕΚ, μία κατά φαντασίαν ομάδα

Παναθηναϊκός: Ο Διούδης δεν έχει καμία στήριξη!