ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο άγνωστος καθημερινός πόλεμος στο Αιγαίο και το σχέδιο των Τούρκων

Ένας άγνωστος υβριδικός πόλεμος διεξάγεται κάθε μέρα στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να προσπαθούν να γκριζάρουν όσες περισσότερες περιοχές μπορούν.
Ο άγνωστος καθημερινός πόλεμος στο Αιγαίο και το σχέδιο των Τούρκων

Ελληνοτουρκικά: Ο άγνωστος καθημερινός πόλεμος στο Αιγαίο και το σχέδιο των Τούρκων για να γκριζάρουν ελληνικές περιοχές.

Ένας υβριδικός πόλεμος διεξάγεται κάθε μέρα στο Αιγαίο και σε αυτόν συμμετέχουν δραστικά οι Τούρκοι ψαράδες.

«Βάζουν τα δίχτυα τους για τη Γαλάζια Πατρίδα: Ψαράδες στήνουν φράγμα ναρκοπεδίου στη Μαύρη Θάλασσα και για τον Έλληνα του Αιγαίου», τιτλοφορείται το άρθρο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Υeni Safak.

«Ψαράδες δείχνουν τη σημαία στους Έλληνες του Αιγαίου», γράφουν οι Τούρκοι.

«Τούρκοι ψαράδες επωμίστηκαν τη Διοίκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ακτοφυλακής, η οποία συνέχισε την αδιάκοπη σκοπιά της Γαλάζιας Πατρίδας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο», τονίζεται.

«Επιδεικνύεται η τουρκική σημαία ψαρεύοντας σε διεθνή ύδατα που παράνομα διεκδικεί η Ελλάδα. Τα δίχτυα που έχουν τοποθετηθεί για κυνήγι σε διεθνή ύδατα τραβούν σύνορα και προς την Ελλάδα», υπογραμμίζει η Yeni Safak.

Ψαρεύουμε κοντά στα ελληνικά νησιά. Το σκάφος μου δέχτηκε επίθεση από τους Έλληνες σε αυτά τα νερά πέρυσι. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Νομίζω ότι φέτος θα μας παρενοχλήσουν περισσότερο. Εδώ προειδοποιούμε τους ψαράδες μας. Λέμε, “ας προσέχουμε, ας μην προκαλέσουμε πόλεμο”, ανέφερε ο Μεχμέτ Ακσόι, ο οποίος είναι ψαράς στη Σμύρνη.

«Αν δεν ψαρεύαμε εδώ, οι Έλληνες θα είχαν όντως καταλάβει το Αιγαίο. Το Ναυτικό μας προστατεύει τα νερά μας και ασκούμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε οι φύλακες αυτής της θάλασσας, μας κάνει περήφανους να φέρουμε την τουρκική σημαία σε αυτές τις θάλασσες. Προσπαθούμε να μην θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας, ενώ κρατάμε τη Γαλάζια Πατρίδα παρακολουθώντας όσο μπορούμε. Πηγαίνουμε περήφανα στα δικά μας νερά. Θα συνεχίσουμε να αγρυπνούμε για τη Γαλάζια Πατρίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος ψαράς.

Πηγή geostratigika.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά