ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι με την πολεμική συνοδεία του – Πάνε για κλιμάκωση οι Τούρκοι;

Oruc Reis: Ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλεια κινείται το τουρκικό ερευνητικό, με παρουσία τουρκικών πολεμικών σκαφών. Oι τουρκικές εφημερίδες ήδη από χθες αναφέρονται στην απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει το τουρκικό ερευνητικό έρευνες σε περιοχές γύρω από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα η επόμενη αποστολή του Oruc Reis, το οποίο προετοιμάζεται στην Αττάλεια, θα είναι...
Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι με την πολεμική συνοδεία του – Πάνε για κλιμάκωση οι Τούρκοι;

Oruc Reis: Ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλεια κινείται το τουρκικό ερευνητικό, με παρουσία τουρκικών πολεμικών σκαφών.

Oι τουρκικές εφημερίδες ήδη από χθες αναφέρονται στην απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει το τουρκικό ερευνητικό έρευνες σε περιοχές γύρω από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα η επόμενη αποστολή του Oruc Reis, το οποίο προετοιμάζεται στην Αττάλεια, θα είναι στην Κρήτη, όπου βρίσκονται, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Oruc Reis: Πώς οι Αμερικάνοι βγάζουν εκτός Ανατολικής Μεσογείου τους Τούρκους

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. (σ.σ. χάδι στην τουρκική προκλητικότητα) αναθάρρησαν την Τουρκία η οποία θα κλιμακώσει σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα τις προκλητικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Η πρωτοκόλληση του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου στον ΟΗΕ (σ.σ. μία τελείως τυπική διαδικασία) έχει δώσει… φτερά στους Τούρκους οι οποίοι ονειρεύονται γεωτρύπανα ανοιχτά της Κρήτης.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πανικός στην Τουρκία – Οι Αρμένιοι βομβαρδίζουν τουρκική βάση

Δεν είναι βέβαια τόσο απλά τα πράγματα στην Κρήτη αναφορικά με πιθανές έρευνες του Oruc Reis, αφού εκεί βρίσκεται η αμερικανική βάση της Σούδας μία βάση που σύμφωνα με την Ελλάδα θα αναβαθμιστεί και σε ελληνική βάση.

Όπως αναφέρει το turkiyegazetesi.com.tr η τουρκική εταιρεία πετρέλαιο έχει υποβάλει αίτηση για άδεια εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη. Εκτιμάται ότι οι σεισμικές έρευνες θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα τουρκικά πλοία θα πραγματοποιήσουν έρευνα στην Κρήτη και στα περίχωρά της, «η οποία εμφανίζεται ως η περιοχή με τα περισσότερα αποθέματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου», λένε οι Τούρκοι. «Το πλοίο Oruç Reis, που πήρε το όνομά του από το Τούρκο ναύαρχο ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στην καθιέρωση της οθωμανικής κυριαρχίας στη Βόρεια Αφρική, αναμένεται να πάει πρώτο στην περιοχή», σημειώνουν.


Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά