ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Oruc Reis: Xάλασε και επιστρέφει στην Τουρκία – Καμία νέα NAVTEX;

Οruc Reis: Επιστροφή στην Τουρκία για το τουρκικό ερευνητικό που ανέφερε δυσλειτουργία; Αυτό αναφέρει το έγκυρο Alert Channel. H τρέχουσα τουρκική NAVTEX λήγει σήμερα ενώ οι Τούρκοι λένε πως θα το επισκευάσουν και θα επιστρέψει εκεί που βρίσκονταν. Aναμονή για την επίσημη επιβεβαίωση με πολλούς Τούρκους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για προδοσία της...
Oruc Reis: Xάλασε και επιστρέφει στην Τουρκία – Καμία νέα NAVTEX;

Οruc Reis: Επιστροφή στην Τουρκία για το τουρκικό ερευνητικό που ανέφερε δυσλειτουργία;

Αυτό αναφέρει το έγκυρο Alert Channel.

H τρέχουσα τουρκική NAVTEX λήγει σήμερα ενώ οι Τούρκοι λένε πως θα το επισκευάσουν και θα επιστρέψει εκεί που βρίσκονταν.

Aναμονή για την επίσημη επιβεβαίωση με πολλούς Τούρκους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για προδοσία της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «διέταξε» την επιστροφή των τουρκικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια και την έναρξη του διαλόγου με την Αθήνα.

Ο Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί αιφνίδιο ταξίδι στην Κύπρο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία στιγμή που το ΝΑΤΟ βλέπει με ιδιαίτερη ανησυχία τις κινήσεις της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που η Άγκυρα, με την προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να βάλει… φωτιά στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία.

Έξαλλος με την Τουρκία είναι ο Γάλλος πρόεδρος, με το μπλοκ της Άγκυρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και την Βαλτική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΟPEN η Τουρκία στέλνει μήνυμα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να «μην τολμήσουν να συναινέσουν σε κυρώσεις» σε βάρος της Άγκυρας, γιατί οι Τούρκοι μέσα στο ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να τις μπλοκάρουν.
Το θέμα έχει εξαγριώσει την Γαλλία, με τον Μανουέλ Μακρόν να πιστεύει ότι η Τουρκία λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος της Ρωσίας, προσπαθώντας να διαλύσει Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά