ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πανηγύρια στην Τουρκία για Μενέντεζ – Ανοίγει ο δρόμος για τα F-16;

Πανηγυρίζουν στην Τουρκία για την αποχώρηση του Μενέντεζ - Τέλος τα εμπόδια για τα F-16;
Πανηγύρια στην Τουρκία για Μενέντεζ – Ανοίγει ο δρόμος για τα F-16;

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί στην Τουρκία, η αποχώρηση του Μπομπ Μενέντεζ σε μια εξέλιξη που κατά τους γείτονες, συνδέεται άρρηκτα με την υπόθεση των F-16.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις ανακοινώσεις του Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, εναντίον του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και της συζύγου του, η Άγκυρα φαίνεται πως είναι η μεγάλη κερδισμένη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης , υπάρχει ικανοποίηση στην Τουρκία μετά τις κατηγορίες εναντίον του Μπομπ Μενέντεζ για δωροδοκία καθώς όπως υποστηρίζουν φεύγει το μεγαλύτερο εμπόδιο της πώλησης των F-16 στην Τουρκία αλλά και των F-35.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων της Haber Global, η οποία ανέφερε: «Αποκαλύφθηκε το βρώμικο δίκτυο δωροδοκίας που είχε δημιουργήσει ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγος του. Ο Μενέντεζ που επιχειρούσε να εμποδίσει την διαδικασία της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, αναγκάστηκε να αφήσει τα καθήκοντα του στην προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Η παραίτηση του Μενέντεζ σημαίνει την άρση του μεγαλύτερου εμποδίου στην παραχώρηση των F-16. στην Τουρκία».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία κοίταξε να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες και ο υπουργός Εξωτερικών της Χακάν Φιντάν έσπευσε να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν μη θέλοντας να χάσει χρόνο.

Πηγή: Geostratigika.gr

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Στον τουρκικό τύπο, οι δηλώσεις του Σπύρου Κονιδάρη παρουσιάζονται ως επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής της Άγκυρας..

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία να μιλά για κρίσιμο σχέδιο της Ελλάδας και του Ισραήλ, για την ανάπτυξη «μυστικών», όπως χαρακτηρίζονται, όπλων στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Η Αθήνα ετοιμάζει νέο πακέτο, προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση ενώ οι τουρκικές ανησυχίες πηγάζουν και στο γεγονός ότι με τα κονδύλια του SAFE η Ελλάδα θα πάρει τα τρομερά ισραηλινά συστήματα PULS.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Τα ελληνικά Viper μετατρέπονται σε πολλαπλασιαστές ισχύος και οι Τούρκοι βλέπουν ότι η ΠΑ αποκτά για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη, διαλειτουργική δομή που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Πλέον οι Τούρκοι βλέπουν πως έχουν σοβαρό αντίπαλο στην περιοχή, εκτός του Ισραήλ και γι αυτό αντιδρούν - Ποιο προβλέψιμοι από το ότι το SDNA θα γράψει κατά του Ολυμπιακού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πως πρέπει πλέον να παίξει το... χαρτί του καλού παιδιού, ώστε να πιέσουν οι ΗΠΑ την Αθήνα να μην πάρει τους LORA από το Ισραήλ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ο εκτοξευτής BRU-61/A μπορεί να μεταφέρει τέσσερις βόμβες ταυτόχρονα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Είναι πιθανό μία σύγκρουση που θα επηρεάσει τον εφοδιασμό από τη Γαλλία, να οδηγήσει ολόκληρο τον ελληνικό στόλο Rafale στο έδαφος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά