ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Μπήκαν οι πύραυλοι στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης»(pics)

Το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πυραυλάκατο «Καραθανάσης» που φόρεσε τους νέους της πυραύλους.
Πολεμικό Ναυτικό: Μπήκαν οι πύραυλοι στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης»(pics)

Το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πυραυλάκατο «Καραθανάσης» που φόρεσε τους νέους της πυραύλους.

Πολεμικό Ναυτικό: Mε τα Ελληνοτουρκικά θέματα να περνούν από  «μπόρες» ένα ευχάριστο νέο έρχεται καθώς όλα κυλούν ομάλα για την παράδοση  των νέων πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ 6 και 7, «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ», τύπου Super Vita.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται οι εργασίες των τελευταίων ημερών, με την τοποθέτηση του πυραυλικού συστήματος εκτόξευσης EXOCET. Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες, δεν σταμάτησαν ούτε την Τρίτη, που η Αττική «πνιγόταν» από τα χιόνια. Αντίθετα συνέχιζαν να εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει ούτε μία ώρα καθυστέρηση στο νέο χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί τους τελευταίους μήνες, μετά την μετάβαση των μετοχών στην αμερικανική ΟΝΕΧ.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των EXOCET και χθες, Τετάρτη, η ΤΠΚ (Ρ-78) «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» ανοίχτηκε για τις πρώτες δοκιμές του πυραυλικού συστήματος.

Εν μέσω εξελίξεων του μεγάλου προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού για την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ και την ναυπήγηση 4ων νέων φρεγατών, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας στέλνουν με τις δύο ΤΠΚ το δικό τους μήνυμα ότι έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες να χτίσουν όλα τα πλοία του Στόλου στην Ελλάδα, με ταχείς παραδώσεις κι υψηλό επίπεδο ποιότητας εργασιών, ειδικά τώρα που έχουν απαλλαγεί από όλες εκείνες τις καταστάσεις του παρελθόντος και το κλίμα αβεβαιότητας που ζούσαν.

Πηγή: enikos.gr

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την Πυραυλάκατο «Καραθανάσης»

Πρόκειται για την 6η Πυραυλάκατο Super Vita, κλάσης Ρουσσέν, που παραδίδεται από τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παρά το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τον χρόνιο εμπαιγμό με τα δεδουλευμένα τους, έβαλαν το πατριωτικό καθήκον πάνω από τις προσωπικές τους ανάγκες.
Πρόκειται για μία πολύτιμη προσθήκη στον Στόλο, που έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Πολεμικό Ναυτικό να αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες.Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα. Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά