ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale εναντίον Bayraktar

Η Γαλλία εξοπλίζει τα Rafale με φθηνότερους πυραύλους καθοδήγησης λέιζερ για την καταστροφή drones, αλλάζοντας τους κανόνες στον αέρα.
Rafale εναντίον Bayraktar

Η μάχη με τα drones αλλάζει και η Γαλλία δείχνει τον δρόμο. Τα Rafale, αντί να χρησιμοποιούν τους ακριβούς πυραύλους MICA που κοστίζουν εκατομμύρια, δοκιμάζουν τον ACULEUS-LG της Thales, έναν μικρό πύραυλο καθοδήγησης λέιζερ με κόστος μόλις δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αρχικά σχεδιασμένος για επιθέσεις εδάφους, αποδεικνύεται ιδανικός για την αναχαίτιση UAV όπως τα Bayraktar, χάρη στην ταχύτητα και την ακρίβειά του. Η νέα αυτή τακτική προσδίδει στα Rafale ρόλο «κυνηγών drones», δείχνοντας πως η αεροπορική ισχύς δε μετριέται μόνο σε βεληνεκές αλλά και στην ικανότητα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών.

Διαβάστε περισσότερα για τα Rafale ΕΔΩ

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

«Η εμπλοκή των ΗΠΑ μέσω της Chevron συνιστά έμμεση επιβεβαίωση ότι η αμερικανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη λογική της τουρκολιβυκής χάραξης».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως οι κινήσεις της Ελλάδας στην περιοχή «αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τουρκικά μέσα μιλούν για ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με τον πατσά και την UNESCO, με τη συζήτηση να φουντώνει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης αναλύει τις ενεργειακές εξελίξεις και προειδοποιεί για τις γεωπολιτικές προεκτάσεις τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς για τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά