ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Η Σερβία έπραξε το λογικό – Δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα Rafale της Κροατίας – H Toυρκία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ελληνικά;

Το Βελιγράδι δεν μπορεί... ακόμα να πάρει F-35, δεν μπορεί να πάρει ρωσικά μαχητικά οπότε δεν είχε και πολλές επιλογές.
Rafale: Η Σερβία έπραξε το λογικό – Δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα Rafale της Κροατίας – H Toυρκία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ελληνικά;

Rafale: Η Σερβία έπραξε το λογικό και αγόρασε τα γαλλικά μαχητικά, μετά από επιμονή άνω των δύο ετών.

Οι αντιρρήσεις της Γαλλίας κάμφθηκαν και όπως φαίνεται η Σερβία θα αγοράσει και αυτή 12 γαλλικά μαχητικά, μεταχειρισμένα και καινούργια.

Η Κροατία έχει και αυτή αγοράσει 12, οπότε ήταν… μονόδρομος για την Σερβία να στραφεί στο Παρίσι για τα γαλλικά μαχητικά, που είναι ότι καλύτερο αν δεν μπορείς να… πάρεις F-35.

Το Βελιγράδι δεν μπορεί… ακόμα να πάρει F-35, δεν μπορεί να πάρει ρωσικά μαχητικά οπότε δεν είχε και πολλές επιλογές. Μονόδρομος τα γαλλικά Rafale.

Μονόδρομος η αγορά νέων μαχητικών και για την Άγκυρα, η οποία δεν έχει τρόπο να αντιμετωπίσει γα ελληνικά Rafale και τους δολοφονικούς τους πυραύλους METEOR.

Rafale: Η Σερβία έπραξε το λογικό – Δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα Rafale της Κροατίας

Όχι ότι δεν το προσπάθησε η Τουρκία να πάρει Rafale. Το προσπάθησε και να φέρει τα καταριανά στην Τουρκία και να πάρει από τους Γάλλους Rafale. Όμως οι Γάλλοι δεν τα δίνουν.

Θα φτιάξουν οι Τούρκοι το ΚΑΑΝ και σύμφωνα μάλιστα με τους Αμερικανούς θα είναι και… καλό, όμως Rafale δεν θα είναι.

Και προσέξτε τώρα. Η Ελλάδα είναι ήδη στο λεγόμενο κλαμπ Rafale, που σημαίνει πως και τα επόμενα, τα F4 αλλά και τα F5 θα είναι και πάλι «ελληνικά» και μάλιστα μπορεί να φτιάχνονται και στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Έγινε το απίθανο με τη Σερβία και παίρνει μαχητικά καλύτερα από τα ελληνικά;

Φρεγάτες Constellation: Τι συμβαίνει με το μπλοκάρισμα των ναυπηγήσεων

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά