ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Meteor που έχουν τα ελληνικά δεν τους έχουν ούτε F-35 – Τους τρέμουν οι Τούρκοι

Τρομάζουν την Τουρκία οι δυνατότητες των ελληνικών Rafale και ειδικά οι Μeteor.
Rafale: Meteor που έχουν τα ελληνικά δεν τους έχουν ούτε F-35 – Τους τρέμουν οι Τούρκοι

Rafale: Meteor που έχουν τα ελληνικά δεν τους έχουν ούτε F-35 της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας.

Το Rafale έχει ένα πλεονέκτημα στα σενάρια μάχης Beyond Visual Range (BVR) καθώς το αεροσκάφος είναι ήδη ενσωματωμένο με τον πύραυλο Meteor ως κύριο όπλο.

Παρόλο που τα βρετανικά και ιταλικά αεροσκάφη F-35 Lightning II πρόκειται επίσης να οπλιστούν με τον ίδιο πύραυλο, η πλήρης ενσωμάτωση του πυραύλου σε αυτά είναι ακόμα χρόνια μακριά.

Σε πρόσφατη έκθεση της UK Defense Journal αναφέρει ότι «τα βρετανικά αεροσκάφη F-35B θα εξοπλιστούν με πυραύλους Meteor μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας».

Κάτι τέτοια διαβάζουν στην Τουρκία και αντιλαμβάνονται τι πρόκειται να συμβεί σε λίγο καιρό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως με τους πυραύλους Meteor, τα ελληνικά Rafale μπορούν να απαγορεύσουν την έξοδο στο Αιγαίο στα τουρκικά μαχητικά, ήδη από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Rafale: Meteor που έχουν τα ελληνικά δεν τους έχουν ούτε F-35 της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας.

O Meteor συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες από έξι ευρωπαϊκά έθνη και θα είναιπλήρως λειτουργικός στα Rafale F3-R της Ελλάδας.

Οι Meteor, με εμβέλεια άνω των 110 χλμ, έχουν τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος – αέρος με δυνατότητα πολλαπλών βολών.

Η Dassault θα ολοκληρώσει τις παραδόσεις 36 αεροσκαφών στην Ινδία έως το τέλος του 2021. Οι ειδικοί λένε, γράφει το eurasiantimes.com ότι οι επόμενες συμφωνίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και τα νέας γενιάς Rafale F4 (σ.σ. από το 2027 και μετά).

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Όταν σοκαρίστηκαν Τούρκοι και Ρώσοι – Τύφλωσε Su 35 και το έριξε πανεύκολα

Rafale: Για αυτό έχασαν τον ύπνο τους οι Τούρκοι στην Κύπρο

Rafale: To σχέδιο των Γάλλων περιλαμβάνει βίντεο με ελληνικά μαχητικά να διαλύουν τουρκικά F 16

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Είναι πιθανό μία σύγκρουση που θα επηρεάσει τον εφοδιασμό από τη Γαλλία, να οδηγήσει ολόκληρο τον ελληνικό στόλο Rafale στο έδαφος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Μάλιστα στην τουρκική Hurriyet το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εξοπλίζεται: Χρήματα από την Ευρώπη, πύραυλοι από το Ισραήλ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά