Όπως αναφέρουμε ο Τύπος της Τουρκίας, «έπεσαν οι υπογραφές» στη στρατιωτική συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και το Κατάρ για τα Rafale.

Rafale: Οπλισμένα περιμένουν τους Τούρκους στην γωνία μετά το περιστατικό με γαλλικό και τουρκικό πλοίο - Διαμαρτύρεται τη Άγκυρα.

Rafale: Οπλισμένα περιμένουν τους Τούρκους στην γωνία – Διαμαρτύρεται τη Άγκυρα.

«Ο γαλλικός στρατός απείλησε την Τουρκία: Τα Rafale είναι έτοιμα για σύγκρουση», τιτλοφορείται άρθρο του τουρκικού yeniakit.com.tr, δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι επικαλούνται Γάλλο αξιωματούχο ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στον ελληνικό τύπο.

«Ο Γάλλος στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί, είπε στον ελληνικό τύπο ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο έχει κλιμακωθεί μετά το συμβάν μεταξύ του γαλλικού και τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά της Λιβύης το περασμένο καλοκαίρι», σημειώνει το yeniakit.

«Είμαστε τώρα έτοιμοι για οτιδήποτε. Τα μαχητικά μας είναι φορτωμενα με σκληρά οπλικά συστήματα και μπορούν να ανταποκριθούν όποτε θέλουν», τονίζεται.

Πριν από μερικούς μήνες, οι Γάλλοι ισχυρίστηκαν ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά της γαλλικής φρεγάτας Courbet στην Ανατολική Μεσόγειο τρεις φορές, με ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου.

Υποστηρίχθηκε επίσης ότι το γαλλικό πλοίο ζήτησε βοήθεια από ελληνικό πολεμικό, επειδή ήταν τυφλό και το ραντάρ του δεν λειτουργούσε.

Η Γαλλία ισχυρίστηκε επίσης ότι τα ραντάρ της τουρκικής φρεγάτας κλείδωσαν το γαλλικό πολεμικό και γυρίζουν τα όπλα της εναντίον του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν συνέβη τέτοιο περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα βλέπει 15 χλμ μέσα στην Τουρκία στον Έβρο

Φρεγάτες: Ψάχνουν πως να βάλουν όπλα laser στα ελληνικά πολεμικά πλοία

Rafale: Οπλισμένα περιμένουν τους Τούρκους στην γωνία – Έξαλλοι οι Γάλλοι