ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Το μαχητικό που κάνει απίστευτα πράγματα που τώρα το ανακάλυψαν οι Αμερικανοί – Δεν το έχουν παραδεχτεί ακόμα

Όταν το Rafale και ο πιλότος του έφτασαν στα 9G.
Rafale: Το μαχητικό που κάνει απίστευτα πράγματα που τώρα το ανακάλυψαν οι Αμερικανοί – Δεν το έχουν παραδεχτεί ακόμα

Rafale: Το μαχητικό που κάνει απίστευτα πράγματα εδώ και καιρό όμως τώρα το… ανακάλυψαν οι Αμερικανοί, μόλις τους έριξε ένα F-22.

Aπό τη δεκαετία του 80 είναι γνωστά τα γαλλικά μαχητικά της Dassault Rafale, όμως πλέον γίνονται σιγά σιγά ευρέως γνωστές οι ικανότητές τους, που κάνουν πολλούς αμυντικούς συγγραφείς να τα χαρακτηρίζουν ως ελβετικούς… σουγιάδες.

«Εξοπλισμένο με ραντάρ AESA μπορεί να παρακολουθεί και να εμπλέκει πολλούς στόχους ταυτόχρονα, και τροφοδοτείται από ένα ζευγάρι ισχυρών κινητήρων Snecma M88 που του επιτρέπουν να φτάσει ταχύτητες έως και 1,8 Mach, το Rafale έχει αποδείξει την αξιότητά του σε πολλές επιχειρήσεις», σημειώνει το bulgarianmilitary.com.

Rafale: Το μαχητικό που κάνει απίστευτα πράγματα που τώρα το ανακάλυψαν οι Αμερικανοί

«Μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές του ήταν κατά τη διάρκεια μιας εικονικής αερομαχίας με ένα αμερικανικό F-22 Raptor. Εδώ, έδειξε με σιγουριά την προσαρμοστικότητα και την ακατέργαστη δύναμή του. Μπορούμε να αναμένουμε να δούμε περισσότερα από το Rafale, καθώς ο γαλλικός στρατός στοχεύει να το διατηρήσει σε ενεργό υπηρεσία μέχρι τη δεκαετία του 2050», αναφέρεται.

«Φανταστείτε ένα προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τέταρτης γενιάς που διαπρέπει τόσο σε επιχειρήσεις αέρος-αέρος όσο και αέρος-εδάφους» τονίζεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η τρομερή δύναμη της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει μια εντυπωσιακή ικανότητα να μεταφέρει ένα σύνθετο μείγμα οπλικών συστημάτων στα 14 εξωτερικά σημεία της.

«Το 2009, ο κόσμος πήρε μια γεύση από την απίστευτη ικανότητα του αεροσκάφους Rafale στις αερομαχίες κατά τη διάρκεια μιας ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής εκδήλωσης. Αυτό εκτυλίχθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ένα Dassault Rafale “νίκησε” ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε μια προσομοιωμένη αψιμαχία», υπογραμμίζεται.

«Το Rafale και ο πιλότος του έφτασαν στα 9G σε ένα σημείο, όμως αυτό το περιστατικό έδειξε τη δυνατότητα του γαλλικού μαχητικού αεροσκάφους να “νικήσει” ένα αεροσκάφος stealth», αναφέρει το bulgarianmilitary.com.

πηγή: geostratigika.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία στην Τουρκία για τα ελληνικά F-35 – Οι Τούρκοι βγάζουν το KAAN ανώτερο!

Η Τουρκία ετοιμάζεται να φτιάξει πυρηνικά υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Το μαχητικό που κάνει απίστευτα πράγματα που τώρα το ανακάλυψαν οι Αμερικανοί – Δεν το έχουν παραδεχτεί ακόμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.