ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ρωσία: Άρχισαν τα… όργανα για την Τουρκία – Δείτε πως κλιμακώνει η Μόσχα

Ρωσία: Ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτει την διάθεση της Μόσχας να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσης της με την Άγκυρα. «Ανησυχούμε για τις πληροφορίες περί μεταφοράς ενόπλων ανδρών από την Συρία και την Λιβύη στη ζώνη σύγκρουσης στο Καραμπάχ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και φωτογραφίες και...
Ρωσία: Άρχισαν τα… όργανα για την Τουρκία – Δείτε πως κλιμακώνει η Μόσχα

Ρωσία: Ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτει την διάθεση της Μόσχας να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσης της με την Άγκυρα.

«Ανησυχούμε για τις πληροφορίες περί μεταφοράς ενόπλων ανδρών από την Συρία και την Λιβύη στη ζώνη σύγκρουσης στο Καραμπάχ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας, η Τουρκία μεταφέρει τζιχαντιστές από την Λιβύη και την Τρίπολη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μάλιστα ο μισθός που τους δίνει είναι, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από 1.500 έως 2.000 δολάρια το μήνα.

Η Τουρκία από την άλλη κατηγορεί την Αρμενία ότι μεταφέρει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ Κούρδους μαχητές από την Συρία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτικών Συμβούλων Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Ρωσίας, Ιγκόρ Μιντούσοφ υποστήριξε πως «η ουδέτερη θέση της Ρωσίας, ως ο κύριος ειρηνοποιός στην Υπερκαυκασία σχετικά με τη διευθέτηση του προβλήματος του Καραμπάχ, έχει γίνει εξαιρετικά ευάλωτη».

Σημείωσε ότι «έχει σχηματιστεί μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν» και πως η θέση της Άγκυρας σε αυτήν τη σύγκρουση σχετικά με την υποστήριξη του Μπακού «πολύ σύντομα μπορεί να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Ελληνοτουρκικά: Κάνει το… κορόιδο η ΕΕ: Δεν υπάρχει συναίνεση για κυρώσεις στην Τουρκία

Ποια αποστρατιωτικοποίηση; Η Τουρκία απειλεί με πυραύλους ευθέως το Αιγαίο

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά