ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στις ακτές των ΗΠΑ – Χρησιμοποιούν τακτικές από τον ψυχρό πόλεμο οι Ρώσοι

«Η Μόσχα έχει πλέον υιοθετήσει στρατηγικές που είχαν να εμφανιστούν από την περίοδο του ψυχρού πολέμου».
Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στις ακτές των ΗΠΑ – Χρησιμοποιούν τακτικές από τον ψυχρό πόλεμο οι Ρώσοι

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στις ακτές των ΗΠΑ, την ώρα που οι Ρώσοι φαίνεται πως επαναφέρουν την στρατηγική από την περίοδο του ψυχρού πολέμου.

Πυρηνικά υποβρύχια από τον ρωσικό στόλο θεωρείται πως βρίσκονται μία ανάσα από τις αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με τον Μάικλ Πέτερσον, επικεφαλής του RMSI (Russia Maritime Studies Institue).

O Mάικ Πέτερσον υποστήριξε στο αμερικανικό Newsweek πως η Μόσχα έχει πλέον υιοθετήσει στρατηγικές που είχαν να εμφανιστούν από την περίοδο του ψυχρού πολέμου.

Ήδη από τον προηγούμενο Οκτώβριο ο Γκλεν ΒανΧερκ, επικεφαλής της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής προειδοποίησε για την ανάπτυξη πυρηνικών ρωσικών υποβρυχίων έξω από τα παράλια των ΗΠΑ. Μάλιστα ο Γκλεν ΒανΧερκ ονομάτισε την Ρωσία ως τον κυριότερη απειλή για τις ΗΠΑ σήμερα.

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στις ακτές των ΗΠΑ – Χρησιμοποιούν τακτικές από τον ψυχρό πόλεμο οι Ρώσοι

Σύμφωνα με τον Γκλεν ΒανΧερκ οι Ρώσοι έχουν ήδη μετακινήσει ένα πυρηνικό τους υποβρύχιο κοντά στις ακτές των ΗΠΑ ενώ ένα ακόμα πρόκειται να κινηθεί στην περιοχή από την Μεσόγειο.

Να σημειωθεί πως ήδη από το 2020 ο Αμερικανός ναύαρχος Άντριου Γούντι Λιούις είχε χαρακτηρίσει τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλανικό ως πρώην ασφαλές καταφύγιο για τα αμερικανικά πλοία.

πηγή: geostratigika.gr

Διαβάστε επίσης:

Το μυστήριο με το ισραηλινή ομπρέλα κατά των Bayraktar και γιατί δεν θα μάθουμε ποτέ τι γίνεται

Είναι γεγονός – Έτσι… είδαν οι Τούρκοι τα ελληνικά υποβρύχια

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά