ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΣΟΚ από πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών – Γιατί μπορεί να μη γίνει ΠΟΤΕ καμία γεώτρηση σε Κρήτη και Ιόνιο

ΣΟΚ από τον πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Μπράχο, ο οποίος δήλωσε απαισιόδοξος στο σενάριο να γίνουν ελληνικές γεωτρήσεις σε Κρήτη και Ιόνιο.
ΣΟΚ από πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών – Γιατί μπορεί να μη γίνει ΠΟΤΕ καμία γεώτρηση σε Κρήτη και Ιόνιο

ΣΟΚ από τον πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Μπράχο, ο οποίος δήλωσε απαισιόδοξος στο σενάριο να γίνουν ελληνικές γεωτρήσεις σε Κρήτη και Ιόνιο.

Την ώρα που στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Τουρκία παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αναφορικά με τις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μυθικά κοιτάσματα, πρώην Έλληνας αξιωματούχος έβαλε… πάγο στις ελληνικές προσδοκίες.

Ο Πρώην Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, μίλησε στο NaftemporikiTV όπου και σημείωσε πως «ίσως δεν φτάσουμε ποτε» σε ελληνικές γεωτρήσεις στην περιοχή ερευνών.

Όπως εξήγησε, τα στοιχεία δείχνουν πως τα κοιτάσματα βρίσκονται σε πολύ μεγάλα βάθη, με την πιθανότητα όμως όπως είπε να «υπάρχουν φυσικά αέρια».

ΣΟΚ από πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών – Γιατί μπορεί να μη γίνει ΠΟΤΕ καμία γεώτρηση σε Κρήτη και Ιόνιο

Ο κ. Μπράχος σημείωσε πως ο ρυθμός «που μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη των κοιτασμάτων και την πώλησή τους, απαιτεί τουλάχιστον μία δεκαετία». «Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να είμαστε συμβατοί με τις υποχρεώσεις μας, που έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο του κλίματος, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι «αυτό είναι δέσμευση της χώρας, ανεξάρτητα αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει». «Χρονικά δεν βγαίνει», σημείωσε ο κ. Μπράχος.

«Δηλαδή αν έχεις κάποιες δεσμεύσεις μέχρι το 2030 και ορισμένες μέχρι το 2050, δεν είναι πιθανότατα οικονομικά συμφέρον για οποιαδήποτε εταιρεία να προχωρήσει σε μία εξόρυξη», ανέφερε.

«Μου κάνει εντύπωση που γίνονται έρευνες Νοέμβριο. Έρευνες σεισμικές γίνονται το καλοκαίρι που οι θάλασσες κατά τεκμήριο είναι κάπως πως ομαλές», είπε στο NaftemporikiTV.

Ο κ. Μπράχος σημείωσε πως η κατάσταση μπορεί να είναι τελείως διαφορετική Νότια της Κρήτης, όπου όμως η Ελλάδα δεν έχει δείξει διάθεση να κάνει έρευνες.

Πηγή: geostratigika.gr

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά