ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

TB2 Bayraktar: Αποκαλύφθηκε το νέο «δορυφορικό» τουρκικό drone (pics)

Bayraktar: Οι εχθροπραξίες και οι συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέδειξαν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) αποτελούν ένα εξαιρετικά φονικό οπλικό σύστημα, κάτι που η Τουρκία «είδε» και αποφάσισε στην επένδυσή τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Πριν από λίγες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες από ένα...
TB2 Bayraktar: Αποκαλύφθηκε το νέο «δορυφορικό» τουρκικό drone (pics)

Bayraktar: Οι εχθροπραξίες και οι συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέδειξαν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) αποτελούν ένα εξαιρετικά φονικό οπλικό σύστημα, κάτι που η Τουρκία «είδε» και αποφάσισε στην επένδυσή τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πριν από λίγες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες από ένα νέο μοντέλο τουρκικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος από την αμυντική εταιρεία Bayraktar, με την  ονομασία «TB2S», μια εξέλιξη που σίγουρα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ελληνική ηγεσία αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας.

Η τουρκική εταιρεία Bayraktar, που αναπτύσσει τα τουρκικά drones Bayraktar TB2, δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter μια εικόνα από το νέο μοντέλο της, το οποίο ονομάζεται TB2S και το οποίο σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Τούρκοι θα έχει νέες δυνατότητες σε αντίθεση με τα παλαιότερα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοιχεία – σοκ: Ιστορικό ρεκόρ προκλητικότητας από την Τουρκία στο Αιγαίο

Ειδικότερα το νέο μοντέλο φαίνεται πως θα έχει την ικανότητα δορυφορικής διασύνδεσης και επικοινωνίας, με αποτέλεσμα οι χειριστές να είναι σε θέση να το λειτουργούν μέσω δορυφορικής σύνδεσης , κάτι που σίγουρα θα αυξάνει και την επιχειρησιακή εμβέλεια του drone.

Επιπρόσθετα, η δορυφορική διασύνδεση και λειτουργία θα δίνει την ευκαιρία για την λειτουργία και χρήση πολλαπλών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων παράλληλα και έτσι θα επιτρέπει στην Τουρκία να αυξάνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες στο πεδίο της μάχης ή την εκάστοτε περιοχή ευθύνης όπου θα επιχειρούν τα TB2S.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά