ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τι σημαίνει το «παραλήρημα» του Ερντογάν για τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας

Τον ρόλο του απόλυτου «πατερούλη» του Ισλάμ θέλει υιοθετεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τι σημαίνει το «παραλήρημα» του Ερντογάν για τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας

Ως απόλυτος εκφραστής του Ισλάμ «πλασάρει» τον εαυτό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φάνηκε και από τους εορτασμούς των 100 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας.

Η γιορτή είχε διάρκεια 25 λεπτά και ήταν πλούσια σε μηνύματα, τα οποία ήθελε να μεταδώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας.






Τα μηνύματα αυτά προσπάθησε να ερμηνεύσει ο τουρκολόγος καθηγητής, Δημήτρης Σταθακόπουλος.

«Είναι αναμενόμενα αυτά που κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας και για αυτό στις τουρκικές εκλογές προτιμούσαμε να βγει ο Ερντογάν, καθώς γνωρίζουμε ακριβώς τι πρεσβεύει κι απεργάζεται. Έτσι η ομιλία που έκανε ήταν κι αυτή αναμενόμενη στο εθνικιστικά πλαίσια των 100 χρόνων Δημοκρατίας. Τίμησε τον Κεμάλ ως γαζή του ισλάμ και στρατιώτη του σουλτάνου στην νίκη κατά των δυτικών δυνάμεων. Κατόπιν είπε ”όσοι επίγονοί του πήρατε τα νάματα του Κεμάλ και τα κάνατε κεμαλισμό, τα διαστρεβλώσατε κι εσάς κυνήγησα κι αποδομώ. Εγώ είμαι ο φυσικός συνεχιστής του Κεμάλ”».

Για τη θέση που έχει κρατήσει η Τουρκία στο χώρο της Γάζα ο τουρκολόγος εκτίμησε ότι προς το παρόν έχει επιλέξει τον δρόμο της σκληρής ρητορικής.

Να αναφέρουμε ότι χιλιάδες Τούρκοι παρακολούθησαν την γιορτή που στήθηκε την Κυριακή (29/10) το βράδυ στον Βόσπορο, με την μεγαλύτερη νηοπομπή στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, για τα 100 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε ένα σόου με πυροτεχνήματα, φώτα και drone.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Μάλιστα στην τουρκική Hurriyet το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εξοπλίζεται: Χρήματα από την Ευρώπη, πύραυλοι από το Ισραήλ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Σε πλήρη ανάπτυξη η ελληνική Ασπίδα, σε βάθος 10ετίας, θα παρέχει αεράμυνα τεσσάρων επιπέδων.

Ελληνοτουρκικά