ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toυρκία: Το σχέδιο Γερμανίας και ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας

Τουρκία: Γερμανία και ΝΑΤΟ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με την ατζέντα της Τουρκίας. Η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει πως για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει πρώτα η Τουρκία να απομακρύνει τα τουρκικά πλοία από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Αθήνα δέχεται συζήτηση με την Τουρκία μόνο για την υφαλοκρηπίδα...
Toυρκία: Το σχέδιο Γερμανίας και ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας

Τουρκία: Γερμανία και ΝΑΤΟ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με την ατζέντα της Τουρκίας.

Η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει πως για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει πρώτα η Τουρκία να απομακρύνει τα τουρκικά πλοία από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Αθήνα δέχεται συζήτηση με την Τουρκία μόνο για την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ ενώ η Τουρκία θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων την δική της ατζέντα, που περιλαμβάνει συνδιαχείριση των κοιτασμάτων.

Μέρκελ και Στόλτεμπεργκ το βράδυ της Πέμπτης προσπάθησαν να βγάλουν την Τουρκία από την πολιτική και στρατιωτική απομόνωση που βρίσκεται, μετά τις παράνομες έρευνες που ξεκίνησε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με ένα tweet του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εμφάνισε Τουρκία και Ελλάδα να δέχονται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Είχε συναντήσει στρατιωτικές αντιπροσωπίες της Ελλάδας και της Τουρκίας, τους είχε δώσει το πλαίσιο του διαλόγου όπως αυτό το σκέφτονταν και μία εβδομάδα προθεσμία για τις απαντήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Αυτό εμφανίστηκε ως πρόθεση διαλόγου των δύο πλευρών. Επειδή παρέλαβαν με email τις προτάσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Όμως η ελληνική πλευρά (σ.σ. πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Άμυνας) δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για τον διάλογο αυτό.

Έτσι, το σχέδιο ήταν η Αθήνα να φανεί αδιάλλακτη και πως δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία, παρά τις προσπάθειες της Άγκυρας για ειλικρινή διάλογο.

Η Ελλάδα δεν θα κάτσει στο τραπέζι της συζήτησης αν δεν αποσυρθούν τα τουρκικά πλοία (σ.σ. πολεμικά και ερευνητικά, από την περιοχή) και αυτό είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόνανλτ Τραμπ, τις προάλλες.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά