ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Γιατί φοβούνται ελληνική επίθεση στην Τουρκία

Δεν κοιμούνται ήσυχοι οι Τούρκοι με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας και φτιάχνουν σενάρια με το μυαλό τους - Ξέρουν πια τι μπορεί να πάθουν.
Τούρκοι: Γιατί φοβούνται ελληνική επίθεση στην Τουρκία

Τούρκοι: Γιατί φοβούνται ελληνική επίθεση στην Τουρκία μετά τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία.

«Η αυξανόμενη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα σενάρια στο Αιγαίο, προειδοποιούν Τούρκοι αναλυτές.

«Η ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα θα διαταράξει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ», λέει ο Τούρκος ακαδημαϊκός, Αχμέτ Τζεντούρκ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Aλί Μπέικερ, επίκουρος καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ, υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα θα διαταράξει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και θα ενθαρρύνει μόνο την Αθήνα να υιοθετεί ριψοκίνδυνες πολιτικές.

Όπως ανέφερε ο Μπέικερ, εάν τα πράγματα κλιμακωθούν μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, οι ΗΠΑ δεν σώσουν την Ελλάδα όπως άδικα θα μπορούσαν να πιστέψουν ορισμένοι.

Μιλώντας επίσης στο πρακτορείο Anadolu, ο Κοζάν Ερκάν, ανώτερος εμπειρογνώμονας άμυνας και ασφάλειας, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κλίνουν όλο και περισσότερο προς την Ελλάδα.

«Η επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα γύρω από την Αλεξανδρούπολη αποτελεί άμεση απειλή για την Τουρκία», είπε.

Ο Ερκάν υποστήριξε ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ στη χώρα σκοπεύει να αποτρέψει την Τουρκία από την απάντηση σε μια πιθανή επίθεση από την Ελλάδα.

Μετά τα αεροσκάφη Rafale η Ελλάδα τώρα επιδιώκει να αγοράσει μαχητικά F-35 stealth που είναι καθαρά επιθετικά συστήματα, εξήγησε.

Ένας από τους λόγους πίσω από την επέκταση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι η «συγκράτηση» της Τουρκίας, είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θέλει μια «λιγότερο ανεξάρτητη» Τουρκία που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα αμερικανικά συμφέροντα.

Να σημειωθεί πάντως πως η Τουρκία ήταν αυτοί που παρήγγειλε 100 F-35 πριν την διώξουν οι ΗΠΑ από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των συγκεκριμένων μαχητικών.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Οι ελληνικές MΕΚΟ γίνονται κυνηγοί Bayraktar – Οι Ολλανδοί παίζουν δυνατά

To γεωπολιτικό όπλο F-35 και η σημασία του για την Ελλάδα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Σε πλήρη ανάπτυξη η ελληνική Ασπίδα, σε βάθος 10ετίας, θα παρέχει αεράμυνα τεσσάρων επιπέδων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Οι σύγχρονοι πόλεμοι ανέδειξαν νέες μεθόδους μάχης και πληγμάτων οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μίας πολεμικής σύρραξης.

Ελληνοτουρκικά