ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη

Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη, σημειώνουν τουρκικά δημοσιεύματα, με Τούρκους.
Τούρκοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη

Τούρκοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη, σημειώνουν τουρκικά δημοσιεύματα, με Τούρκους και Ρώσους να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα νέα δεδομένα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δημιούργησαν βάση στην Αλεξανδρούπολη μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου με την Ελλάδα το 2019, ενώ «επέκτειναν πρώτα το λιμάνι και ανέπτυξαν στρατιωτικά ελικόπτερα».

Μάλιστα, όπως τονίζεται, στο haber7.com, «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης αναπτύξει ένα προηγμένο σύστημα ραντάρ στην περιοχή που καλύπτει την Τουρκία και μπορεί να σαρώσει στενά και νησιά στο βόρειο Αιγαίο».

Οι ΗΠΑ, για τις ανάγκες της άσκησης Defender Europe 2021 που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου, «μετέφεραν όπλα στην Αλεξανδρούπολη με το φορτηγό πλοίο Endurance 110 ελικόπτερα Black Hawk, 25 επιθετικά ελικόπτερα Apache, 10 βαρέα ελικόπτερα Chinook και περισσότερα από 1.800 πολεμικά οχήματα», αναφέρει το ρωσικό inosmi.ru, επικαλούμενο τουρκικά δημοσιεύματα.

Η παρουσία τόσων πολλών επιθετικών ελικοπτέρων στην Έβρο αλλά και η παρουσία στην περιοχή του αμερικανικού υπερ-ραντάρ που σαρώνει την Τουρκία, έχει φέρει σε αμηχανία την Άγκυρα.

Ο Τζος Χιρς, διοικητής της ταξιαρχίας μεταφορών του Πενταγώνου για την Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε ότι η Αλεξανδρούπολη «έχει γίνει απαραίτητη για τη μεταφορά και τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ευρώπη».

Η αμερικανική δύναμη στην Αλεξανδρούπολη περιλαμβάνει 400 άρματα μάχης M1A2 Abrams, τεθωρακισμένα οχήματα M117 και θωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley M2A2.

Μάλιστα, το haber7.com σημειώνει πως αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη δημιουργήθηκε «για να αποδείξει την παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος», ενώ για «συγκρατήσει τη Ρωσία και την Τουρκία», η Αλεξανδρούπολη «έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη αποθήκη όπλων».

Στα σχόλια στο άρθρο του τουρκικού haber7.com, Τούρκοι χρήστες τονίζουν πως «η Ρωσία είναι πρόσχημα» και στόχος των Αμερικανών είναι η Τουρκία. Οι Τούρκοι δε ζητούν την χρήση των τουρκικών UAV κατά των Αμερικανών.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η Αμερική έστειλε 150 επιθετικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη

Τουρκία: Αγανάκτηση των Τούρκων – Εμείς έχουμε 2 πυροσβεστικά και η Ελλάδα 27 – Καιγόμαστε

Ελληνοτουρκικα: Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime – Απασφάλισε η Ελλάδα με ισραηλινό όπλο

Τούρκοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά