ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Η Ελλάδα δεν έχει τεχνολογία να υποστηρίξει τα F-35 – Σκάνε από το κακό τους

Τούρκοι: Έχουν... σκυλιάσει οι Τούρκοι με την Ελλάδα και την αγορά των F-35 που προχωράει η Αθήνα και ψάχνουν τρόπους να ανεβάσουν ψυχολογία.
Τούρκοι: Η Ελλάδα δεν έχει τεχνολογία να υποστηρίξει τα F-35 – Σκάνε από το κακό τους

Τούρκοι: Έχουν… σκυλιάσει οι Τούρκοι με την Ελλάδα και την αγορά των F-35 που προχωράει η Αθήνα.

Το τελευταίο αφήγημα των γειτόνων είναι πως ακόμα και αν η Ελλάδα πάρει τα αμερικανικά F-35 δεν θα καταφέρει να τα συγχρονίσει με το σύστημα ζεύξης δεδομένων Link-16 (RADAR και σύστημα εγκαίρου προειδοποιήσεως) που διαθέτει.

Τουρκία: Επιβεβαίωση του ΣΟΚ – Πήρε τους S-400 γιατί δεν μπορεί να πετάξει τα F-16 της

Το Link 16 (σ.σ. το οποίο χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ) είναι ένα σύστημα το οποίο μεταδίδει εικόνα σε πραγματικό χρόνο από ένα αεροσκάφος σε άλλο ή από ένα πλοίο σε αεροσκάφος.

Στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό το ραντάρ των F-35, αφού μπορεί να παίρνει εικόνα από κάποιο που βρίσκεται πιο κοντά ή ακόμα από τα ελληνικά AWACS.

Η πικρή αλήθεια για τους Τούρκους είναι πως τα ελληνικά AWACS κάνουν μια χαρά την δουλειά των Link 16 ενώ και μεταξύ τους τα F-35 μπορούν να λειτουργήσουν ως σύστημα ζεύξης δεδομένων.

Επίσης και τα 85 F-16 Viper που έρχονται μπορούν να λειτουργήσουν σύστημα ζεύξης δεδομένων μεταξύ τους.

Άρα… ξυδάκι για τον πονηρούλι που αναφέρει στο twitter που η αγορα των F-35  από την Ελλάδα θα είναι σαν να αγοράσεις ένα τελευταίας τεχνολογία κοντρόλ τηλεόρασης για μια παλιάς τεχνολογίας τηλεόρασης και πως τα ελληνικά Link 16 που μπορούν να συγχρονιστούν με τα F-35 είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Το Link 16 το χρησιμοποιούμε xρόνια τώρα και από πολλαπλά συστήματα. Απλώς oι Τούρκο θέλουν να απαλύνουν τον… πόνο τους.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά