ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Ο φόβος των προσφύγων κυρίευσε την ΕΕ – Δέος για το Zeppelin στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας

Δέος για το Zeppelin στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας από τους Τούρκους.
Τούρκοι: Ο φόβος των προσφύγων κυρίευσε την ΕΕ – Δέος για το Zeppelin  στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας

Τούρκοι: Ο φόβος των προσφύγων κυρίευσε την ΕΕ, σημειώνουν τουρκικά σάιτ, ενώ ιδιαίτερος λόγος γίνεται για το νέο σύστημα ελέγχου σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

Η εισροή προσφύγων από το Αφγανιστάν στην Τουρκία ανησύχησε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζουν οι Τούρκοι.

Όπως σημειώνεται, η Frontex, άρχισε να δοκιμάζει ένα σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας για τον εντοπισμό παράνομων διελεύσεων.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι χώρες της ΕΕ, που ανησυχούν για τη διέλευση των προσφύγων στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, εφαρμόζουν ένα νέο σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, υψηλής τεχνολογίας, το οποίο αναπτύχθηκε στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και άρχισαν οι δοκιμές.

Στην Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο, πετάει ένα μπαλόνι στο οποίο είναι τοποθετημένες ειδικές κάμερες και θερμικοί αισθητήρες.

Τούρκοι: Ο φόβος των προσφύγων κυρίευσε την ΕΕ – Δέος για το Zeppelin στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας

Το Zeppelin μπαλόνι, στοχεύει στον εντοπισμό λαθρομεταναστών από ξηρά και θάλασσα πολύ πριν πλησιάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με την υποστήριξη δορυφορικών και επικοινωνιακών συστημάτων, το Zeppelin μπορεί να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια περιοχή 60 χιλιομέτρων, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Frontex, Πιότρ Σουιτάλσκι ανέφερε σχετικά: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και την Τυνησία, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την εισροή προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ασφάλεια των συνόρων και ο θαλάσσιος έλεγχος θα σημειώσουν μεγάλη πρόοδο χάρη σε αυτό το καινοτόμο σύστημα».

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Πογκρόμ κατά των ποντίων – Μπαράζ απελάσεων σε 3 μήνες

Bayraktar τέλος: Πετάνε με δικιά μας τεχνολογία λένε οι Αμερικάνοι και απειλούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Φωτιές: Με πόσα λεφτά αγοράζει η Ελλάδα τα ρωσικά πυροσβεστικά τέρατα Beriev και το Ilyusin

Τούρκοι: Ο φόβος των προσφύγων κυρίευσε την ΕΕ – Δέος για το Zeppelin στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά