ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Απελπισμένος ο Ερντογάν, στρέφεται για βοήθεια στην Κίνα

Απελπισμένος ο Ερντογάν που κάνει επαφές με την Κίνα προκειμένου να κάνει συνεργασία και να έχει έναν ισχυρό... συμπαίκτη!
Τουρκία: Απελπισμένος ο Ερντογάν, στρέφεται για βοήθεια στην Κίνα

Δεν έχουν τέλος οι συμφωνίες ανάμεσα σε Τουρκία και Κίνα. Πριν λίγες ώρες, υπεγράφη Τουρκοκινεζική συμφωνία για την παράδοση από την Τουρκία στην Κίνα όσων Ουιγούρων ακτιβιστών καταφεύγουν στην Τουρκία!

Ο Ερντογάν λοιπόν ενώ στήριζε τους ακραίους  Ουιγούρους, τώρα τους παζαρεύτηκε με σκοπό να κερδίσει την εύνοια της Κίνας! Μην ξεχνάμε πως πριν λίγα χρόνια υποστήριξε όχι μόνο τις αποσχιστικές τάσεις που είχαν εντός Κίνας, αλλά ταυτόχρονα τους έστελνε σε Συρία και Λιβύη για να πολεμήσουν!

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν άρεσε στο Πεκίνο, το οποίο προφανώς με ανταλλάγματα κατάφερε να πείσει τον Ερντογάν. Μην ξεχνάμε δε, πως μόλις πριν λίγες ημέρες, η Άγκυρα έριξε «άκυρο» στη Ρωσία για το εμβόλιο κατά του Covid, διότι θα το προμηθευτεί από την Κίνα!

«Ο ιστότοπος του κοινοβουλίου της Κίνας το Σάββατο το απόγευμα, ανακοίνωσε ότι οι αυτονομιστές Ουιγούροι που βρίσκονται στο έδαφός της Τουρκίας θα επιστραφούν στην Κίνα», αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραληρεί ο Τατάρ και οραματίζεται την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία στις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε στον ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνάντησης, ο Wang είπε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να πολεμήσουν την τρομοκρατία και ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βλάψει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας!

Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι παραδίνονται στη Κίνα. Και όλα αυτά, την στιγμή που ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παρακάτω βίντεο ακούγεται να λέει τα εξής:

«Αν οι κυρώσεις CAATSA επιβληθούν στην Τουρκία, έχουμε χρήματα στην τσέπη μας μόνιμα. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως η Τουρκία άλλαξε τη δυναμική των χερσαίων ενόπλων τακτικών μάχης. Το γερμανικό υπουργείο Αμύνης και το Πεντάγωνο, μιλούν για αυτό.

Οι Αμερικανοί αλλάζουν τις τακτικές μάχης από φόβο μήπως τα τουρκικά drones ρίξουν ρουκέτες πάνω στα κεφάλια τους. Και υπάρχει και κάτι ακόμη. Η Τουρκία πέτυχε ένα εξαιρετικό Know how για τις μελλοντικές υβριδικές μάχες. Απέκτησε αυτήν την ικανότητα στο πεδίο».

Πηγή: Pentapostagma.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Centauros: Το ελληνικό αντίδοτο στα τουρκικά drones που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο

Centauros: Το ελληνικό αντίδοτο στα τουρκικά drones που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο

Η Τουρκία παρακολουθεί με προσοχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη νίκη του Πακιστάν επί των Rafale και το ερώτημα για την τουρκική «kill chain»

Η αθέατη νίκη του Πακιστάν επί των Rafale και το ερώτημα για την τουρκική «kill chain»

Για να μην αιφνιδιαστεί η Αθήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το νέο Eurofighter ενώνει Βρετανία και Τουρκία σε μια στρατηγική συμμαχία αιχμής

Το νέο Eurofighter ενώνει Βρετανία και Τουρκία σε μια στρατηγική συμμαχία αιχμής

Η στρατηγική αυτή σύμπραξη αντικατοπτρίζει όχι μόνο τα γεωπολιτικά δεδομένα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Άλλο ένα τρένο που χάνει η Ελλάδα η οποία αρνείται ή δεν της επιτρέπουν να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία

Άλλο ένα τρένο που χάνει η Ελλάδα η οποία αρνείται ή δεν της επιτρέπουν να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία

Παραμένει αδύναμος κρίκος. Είτε επειδή δεν της επιτρέπεται από «συμμάχους» είτε επειδή αρνείται η ίδια να τολμήσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ξεμένει από μαχητικά και η Τουρκία: Η επόμενη δεκαετία φέρνει κενό ισχύος

Ξεμένει από μαχητικά και η Τουρκία: Η επόμενη δεκαετία φέρνει κενό ισχύος

Το κενό μαχητικών που διαμορφώνεται είναι δομικό και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι λένε… σχεδόν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους Meteor και κατά της Ελλάδας και οι Άγγλοι τους δίνουν στην Άγκυρα;

Οι Τούρκοι λένε… σχεδόν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους Meteor και κατά της Ελλάδας και οι Άγγλοι τους δίνουν στην Άγκυρα;

«Its radar systems and long-range Meteor missiles will give Türkiye strong interception capabilities, especially against threats far beyond its own airspace»

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη αποστολή του ΚΑΝΑΡΗΣ – Παρακολουθούσε το Kemal Reis μέχρι την «καρδιά» της Ανατολικής Μεσογείου και οι Τούρκοι δεν… κατάλαβαν τίποτα;

Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη αποστολή του ΚΑΝΑΡΗΣ – Παρακολουθούσε το Kemal Reis μέχρι την «καρδιά» της Ανατολικής Μεσογείου και οι Τούρκοι δεν… κατάλαβαν τίποτα;

Το ΚΑΝΑΡΗΣ έπλεε για μέρες πίσω από την Kemal Reis.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Τρελή απόφαση του Βελγίου – Συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς και παραγγέλνει… F-35 – Mας… δουλεύουν οι Βέλγοι, λένε οι Γάλλοι

Rafale: Τρελή απόφαση του Βελγίου – Συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς και παραγγέλνει… F-35 – Mας… δουλεύουν οι Βέλγοι, λένε οι Γάλλοι

Η Dassault καλείται να επιβιώσει μεταξύ πολιτικών πιέσεων και διεθνούς ανταγωνισμού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συναγερμός για την Ελλάδα – Χάκερ παραβιάζει κρίσιμα δεδομένα για τις FDI;

Συναγερμός για την Ελλάδα – Χάκερ παραβιάζει κρίσιμα δεδομένα για τις FDI;

Τι λέει η εταιρεία για την επίθεση και έχει διαπιστωθεί διαρροή.

Ελληνοτουρκικά