ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Tουρκία: Δέος για την Ελλάδα – Γαλλικά αεροσκάφη, γερμανικά θωρακισμένα και ισραηλινοί πύραυλοι

Τουρκία: Με δέος παρακολουθούν οι Τούρκοι το εξοπλιστικό κρεσέντο της Ελλάδας ενώ παραδέχονται πως ο ικανός στρατός τής θα γίνει ικανότερος.
Tουρκία: Δέος για την Ελλάδα – Γαλλικά αεροσκάφη, γερμανικά θωρακισμένα και ισραηλινοί πύραυλοι

Τουρκία: Με δέος παρακολουθούν οι Τούρκοι το εξοπλιστικό κρεσέντο της Ελλάδας ενώ παραδέχονται πως ο ιδιαίτερα ικανός στρατός τής θα γίνει ακόμα ικανότερος.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, με τα νέα εξοπλιστικά της βήματα, η Ελλάδα θα «αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη».

Όπως τονίζουν, η Ελλάδα σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη με νέα οχήματα που θα προμηθευτεί από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας σχετικά με την αγορά 18 μαχητικών Rafale έληξε. Με τις υπογραφές των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, η συμφωνία θα γίνει επίσημη», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τους Τούρκους η Ελλάδα θα αντιπαραθέσει εναντίον της Τουρκίας, νέα όπλα. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η θα αγοράσει τα Rafale, καθώς και ανταλλακτικά για τα F-16 και Mirage 2000-5, με το βλέμμα της στραμμένο στα F-35.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από την Τουρκία στην συμφωνία της Ελλάδας για την αγορά 36 νέων γερμανικών τορπιλών βαρέως τύπου για υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό ορισμένων παλαιότερων τορπιλών SUT που βρίσκονται στα ελληνικά υποβρύχια.

Ο ελληνικός στρατός, σύμφωνα με τους Τούρκους, είναι γνωστό ότι διαθέτει ήδη υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για έξυπνα όπλα υψηλής τεχνολογίας και εκσυγρονισμός των υπαρχόντων όπλων».

Στην κορυφή της λίστας αναγέννησης του ελληνικού στρατού είναι η αντικατάσταση του όπλου G3 και η αντικατάσταση των διάσημων οχημάτων της Mercedesμε καινούργια. «Η διαδικασία αγοράς περισσότερων από 1.000 θωρακισμένων οχημάτων M1117 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο στρατός ήταν έτοιμος να αγοράσει 80 οχήματα Mercedes με πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα από τη Γερμανία, αλλά η άφιξη των οχημάτων καθυστέρησε λόγω του κορονοϊού», τονίζεται.

Ταυτόχρονα, ένα από τα οπλικά συστήματα στα οποία το Γενικό Επιτελείο έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι αντιαρματικοί πύραυλοι του Ισραήλ Spike.

Το φορητό σύστημα πυραυλικών πυραύλων Spike, που αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems υπό το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποιήθηκε σε περιοχές πολέμου όπως ο Λίβανος, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Φόβοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία λόγω των ταραχών στις ΗΠΑ

Άγιος Παΐσιος: Από τα έξι μίλια στο Αιγαίο θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά