ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Γαλάζια πατρίδα» και γεωτρύπανα στο Αιγαίο ονειρεύεται η τουρκική κρατική τηλεόραση

Ρεπορτάζ της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης δείχνει τις βλέψεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.
Τουρκία: «Γαλάζια πατρίδα» και γεωτρύπανα στο Αιγαίο ονειρεύεται η τουρκική κρατική τηλεόραση

Τουρκία: Το πραγματικό τους πρόσωπο δείχνουν και πάλι οι Τούρκοι που ξέχασαν γρήγορα την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στους πρόσφατους φονικούς σεισμούς που τον έπληξαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κρατική τουρκική τηλεόραση κάνει νέες αναφορές επεκτατισμού εις βάρος της χώρας μας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Από το Σισμίκ στο Αιγαίο, στα γεωτρύπανα στη γαλάζια πατρίδα»

Οπως σημειώνει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης οι Τούρκοι αναφέρουν: «Οι εργασίες θαλάσσιων ερευνών της Τουρκίας  ξεκίνησαν πριν από 48 χρόνια. Με ένα πλοίο που είχε μισθωθεί από την Νορβηγία είχε σχεδιαστεί η έναρξη ερευνών στο Αιγαίο. Όμως η αυθαίρετη απόφαση της Νορβηγίας για απόσυρση το πλοίου σταμάτησε αυτές τις έρευνες. Τότε η Τουρκία ξεκίνησε άλλες προσπάθειες.

Συνεχίστηκαν με το πλοίο Hora το οποίο παραχωρήθηκε από την Γερμανία. Το πλοίο εντάχθηκε στο στόλο της Εταιρείας Γεωλογικών Ερευνών και μετονομάστηκε σε Σισμίκ-1.To πλοίο από το 1976 μέχρι και το 2004  για 28 χρόνια κυμάτισε την τουρκική σημαία στο Αιγαίο.

Ένα από τα τελευταία πλοία για γεωτρήσεις και έρευνες υδρογονανθράκων στη Γαλάζια Πατρίδα είναι το Kanuni.  Το 2020 εντάχθηκε στον τουρκικό στόλο με τα γεωτρύπανα.

Το Ορούτς Ρέις ξεκίνησε τις εργασίες του το 2017 έχει δυνατότητες τρισδιάστατων ερευνών στις θάλασσες χρησιμοποιείται σε επιστημονικές έρευνες που αφορούν στην υφαλοκρηπίδα που έχει στρατηγική σημασία.

Ο στόχος είναι η ανακάλυψη των κοιτασμάτων στη Γαλάζια Πατρίδα και να παραδοθούν στην υπηρεσία του λαού».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από την Τουρκία

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά