ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Παρακαλάνε να μην πάρουμε τις Belh@rra – Για 20 χρόνια θα τους τρομοκρατούν

Τουρκία: Η αγορά των δύο γαλλικών φρεγατών Belh@rra θα αλλάξει την ισορροπία στη Μεσόγειο για τουλάχιστον 20 χρόνια, λένε οι Γάλλοι. Σύμφωνα με το γαλλικό meta-defence.fr, αν τελικά η Ελλάδα προτιμήσει τις γαλλικες φρεγάτες από τις πιο φθηνές ολλανδικές ή γερμανικές ή αμερικάνικες, θα μπορεί να ελέγχει πλήρως την τουρκική δραστηριότητα σε στεριά, αέρα και...
Τουρκία: Παρακαλάνε να μην πάρουμε τις Belh@rra – Για 20 χρόνια θα τους τρομοκρατούν

Τουρκία: Η αγορά των δύο γαλλικών φρεγατών Belh@rra θα αλλάξει την ισορροπία στη Μεσόγειο για τουλάχιστον 20 χρόνια, λένε οι Γάλλοι.

Σύμφωνα με το γαλλικό meta-defence.fr, αν τελικά η Ελλάδα προτιμήσει τις γαλλικες φρεγάτες από τις πιο φθηνές ολλανδικές ή γερμανικές ή αμερικάνικες, θα μπορεί να ελέγχει πλήρως την τουρκική δραστηριότητα σε στεριά, αέρα και θάλασσα (σ.σ. και υποβρυχίως).

Οι γαλλικές φρεγάτες συγκεντρώνουν πέντε βασικές λειτουργικές δυνατότητες που τις κάνουν την καλύτερη (σ.σ. αλλά και την ακριβότερη) επιλογή της Αθήνας.

Oι Belh@rra προσφέρουν πλήρη αντιαεροπορική προστασία με το ραντάρ επόμενης γενιάς Thale Seafire 500 που διαθέτουν και τους πυραύλους Αster 30.

Ρώσοι: Μην τρελαίνεστε με τα Bayraktar – Tα ρίχνετε εύκολα μόλις τα δείτε

Οι Αster μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση άνω των 120 χλμ. με ταχύτητα 4,5 Mach. Μάλιστα σε μία ακτίνα 100 χλμ θεωρείται αδύνατο να αποφύγει ένας στόχος τον συγκεκριμένο πύραυλο, όποιο ελιγμό και να κάνει. Η αποτελεσματικότητα ενός πυραύλου Aster 30 συγκρίνεται με δύο αμερικανικούς SM2 (σ.σ. το αμερικανικό ναυτικό πυροδοτεί συχνά δύο SM2 για να πλήξει στόχους).

Την ίδια ώρα το ραντάρ Thale Seafire 500 ανιχνεύει τα πάντα σε μία απόσταση 500 χλμ περιμετρικά των Belh@rra.

Οι γαλλικές φρεγάτες διαθέτουν ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύστημα σόναρ, βασισμένο στα Mark 2 και CAPTAS 4, δύο από τα καλύτερα που έχουν κατασκευαστεί έως σήμερα.

Tουρκία: Πρώτα θα σας επιτεθούν 100 Bayraktar και μετά 245 F-16

Όχι μόνο τα σόναρ αλλά και ίδιο το πλοίο κατασκευάστηκε από τους Γάλλους να είναι ένας τρομερός υποβρύχιος κυνηγός. Διαθέτει επίσης τορπίλες Mi-90 και ένα ελικόπτερο οπλισμένο επίσης με τις ίδιες τορπίλες. Μελλοντικά οι Belh@rra θα φέρουν και drone ελικόπτερο με ακουστικούς σημαντίρες.

Οι δυνατότητες των γαλλικών φρεγατών συμπληρώνονται με τους πυραύλους κατά πλοίων MM40 Block 3 C, οι οποίοι είναι η πιο προηγμένη έκδοση του διάσημου γαλλικού πυραύλου Exocet, ικανών να χτυπήσουν στόχους θαλάσσης και εδάφους σε απόσταση 180 χλμ.

Μελλοντικά οι Belh@rra θα διαθέτους το νέο πύραυλο FMAN, με μεγαλύτερη ευελιξία και εμβέλεια από τους Exocet, αφού θα καθοδηγείται με τεχνολογία LADAR (Laser Detection and Ranging).

Toυρκία: Ανίκητα τα ελληνικά Leopard 2 A6 HEL αν περάσουν τον Έβρο – Πάνε Πόλη

Oι Βelh@rra παρέχουν πλήρη προστασία από τους τουρκικούς πυραύλους Bora με τους τρεις πυραύλους Silver 50, τους 16 πυραύλους Aster 30, τους δύο αντι-βαλλιστικούς πυραύλους AsterBlock1NT και 12 ή 24 πυραύλους ΜΙCA VL NG.

Στα όπλα που θα κάνουν την διαφορά στη Μεσόγειο συγκαταλέγονται και οι πύραυλοι SCALP Naval που διαθέτουν οι γαλλικές φρεγάτες, με εμβέλεια στόχου στα 1.500 χλμ.

Οι SCALP Naval δεν ανιχνεύονται από τους ρωσικούς S-400 που διαθέτει η Τουρκία.

Οι Belh@rra, αν τελικα αποκτηθούν από την Ελλάδα, θα αποτελέσουν για τουλάχιστον 20 χρόνια φόβητρο στη Μεσόγειο για τους Τούρκους, αφού θα αποτελέσουν μία πλατφόρμα η οποία θα ενισχύεται συνεχώς με τα τελευταία γαλλικής τεχνολογίας όπλα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά