ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα; Έτσι θα επιχειρήσουν

Τουρκία: Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση 20 τουρκικών drones se ρωσικό Pantsir-C1.
Τουρκία: Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα; Έτσι θα επιχειρήσουν

Τουρκία: Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση 20 τουρκικών drones se ρωσικό Pantsir-C1 στη Συρία, με την επίθεση να έχει καταgραφεί σε video.

Αυτή η επίθεση, λένε οι αναλυτές, ήταν μια απάντηση της Άγκυρας στην Μόσχα, με τους Τούρκους να έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα άμυνας Pantsir-C1, ώστε να μην προκαλείται περαιτέρω καταστροφή στις επιχειρήσεις των φιλοτουρκικών δυνάμεων στη Συρία.

Ωστόσο, η επίθεση σε 20 αεροσκάφη Bayraktar απέτυχε.

Πλέον μετά τις πρόσφατες επιτυχίες των τουρκικών drone οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κύμα των 100 Bayraktar που θα πλήξουν αρχικά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους τουρκικές πηγές, μετά τα Bayraktar, τα οποία θα πλήξουν και τους ελληνικούς S-300 (σ.σ. όπως έκαναν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Συρία), η Τουρκία θα σηκώσει το σύνολο των μαχητικών F-16 που διαθέτει.

Η Ελλάδα, όπως σημειώνουν οι Τούρκοι, δεν μπορεί να σηκώσει ταυτόχρονα πάνω από 85 μαχητικά αεροσκάφη, λόγω μεγαλύτερης απόστασης που πρέπει να διανύσουν τα ελληνικά μαχητικά.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στα τέσσερα ιπτάμενα τάνκερ που διαθέτουν, τα οποία και θα τους επιτρέψουν να έχουν περισσότερη ώρα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τους στον αέρα.

Το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας οι Σαουδάραβες πιλότοι των F-15 του Βασιλείου, είχαν 10 καταρρίψεις drones των Χούτι.

Μάλιστα διέρρευσε και βίντεο με τις καταρρίψεις τριών από αυτά στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας.

θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό είναι ένα δείγμα γραφής για την αντιμετώπιση της απειλής των τουρκικών drones και στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πάντως οι Τούρκοι αναλυτές γνωρίζουν πως το μέλλον των τουρκικών drones στο Αιγαίο δεν θα είναι το καλύτερο.

Οι ίδιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ότι όπλο και να βάλουν οι Τούρκοι επάνω τους «θα τα διαλύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση. Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: 20 Bayraktar έκαναν επίθεση με πυραύλους σε ρωσικό Pantsir-C1 στη Συρία

East Med Gas Forum: Η Γαλλία νέο μέλος

Τουρκία: Πρόβα των Bayraktar για επίθεση στην Ελλάδα; Έτσι θα επιχειρήσουν

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά