ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Τα βάζουν με όλους οι Τούρκοι! – ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ, τι σημαίνει για την Ελλάδα

Οργιώδες παρασκήνιο πίσω από τη στάση της Τουρκίας με ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ - Πως επηρεάζει την Ελλάδα.
Τουρκία: Τα βάζουν με όλους οι Τούρκοι! – ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ, τι σημαίνει για την Ελλάδα

Χαμός γίνεται με την Τουρκία και τη στάση της με ΗΠΑ, Γερμανία και Ισραήλ, την ώρα που οι εξελίξεις επηρεάζουν και την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει οργιώδες παρασκήνιο: Φουντώνουν τα σενάρια για ακύρωση της συνάντησης Μπάιντεν – Ερντογάν λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ακόμη και Χίτλερ της εποχής μας τον Πρωθυπουργό του Ισράηλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη στάση του απέναντι στη Γάζα.

Παράλληλα η Τουρκία παρουσιάζει ειρωνική απέναντι στην Γερμανία: «Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ, θα τον ρωτήσουμε αφού τελειώσει τη δουλειά του με το ντονέρ” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός απαντώντας σε ερώτηση εάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σταϊνμάγιερ θα συζητηθεί η πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter.

Εξάλλου η Τουρκία αλλάζει δόγμα και ενισχύει τη βάση του Ιντζιρλίκ με F-16 θέλοντας να στείλει το ανάλογο μήνυμα.

Όλες αυτές τις εξελίξεις που αφορούν και την Ελλάδα σχολιάζει ο Άγγελος Συρίγος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Rafale εναντίον Bayraktar

Rafale εναντίον Bayraktar

Η Γαλλία εξοπλίζει τα Rafale με φθηνότερους πυραύλους καθοδήγησης λέιζερ για την καταστροφή drones, αλλάζοντας τους κανόνες στον αέρα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μήνυμα Ερντογάν για την Ιερουσαλήμ στην επέτειο της κατάκτησης

Μήνυμα Ερντογάν για την Ιερουσαλήμ στην επέτειο της κατάκτησης

Στην 838η επέτειο της κατάκτησης της Ιερουσαλήμ ο Ερντογάν μίλησε για κληρονομιά του Προφήτη και δεσμεύτηκε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ινδία: Τα Rafale αντικαθιστούν τα ρωσικά «ιπτάμενα φέρετρα» MiG-21

Ινδία: Τα Rafale αντικαθιστούν τα ρωσικά «ιπτάμενα φέρετρα» MiG-21

Η Ινδία αποσύρει τα MiG-21 μετά από 60 χρόνια και επενδύει 7,4 δισ. δολάρια σε νέα μαχητικά Tejas Mark-1A και στον στόλο των Rafale.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: KIZILELMA με βλήμα TOLUN – Τουρκική πλατφόρμα πολλαπλών ρόλων με εσωτερικούς χώρους όπλων

KIZILELMA με βλήμα TOLUN – Τουρκική πλατφόρμα πολλαπλών ρόλων με εσωτερικούς χώρους όπλων

Η πρώτη δοκιμή του KIZILELMA με βλήματα TOLUN θεωρείται ορόσημο Ενσωματώνει όπλα AESA ικανότητα συνεργασίας με επανδρωμένα και ανοίγει δρόμο για εξαγωγές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Εμπόδια στους κινητήρες του KAAN

Εμπόδια στους κινητήρες του KAAN

Ο Χακάν Φιντάν καταγγέλλει καθυστερήσεις από το Κογκρέσο στις άδειες κινητήρων F110 του KAAN με κίνδυνο για την πρώτη σειρά παραγωγής.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κινδυνεύει η Ελλάδα απο τα drones που κλείνουν αεροδρόμια και φέρνουν νέα πολεμικά όπλα;

Κινδυνεύει η Ελλάδα απο τα drones που κλείνουν αεροδρόμια και φέρνουν νέα πολεμικά όπλα;

Ο Παναγιώτης Φραγκούλης κατέληξε με μια διαπίστωση που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ο Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης εξηγεί γιατί ο Τραμπ παίζει διπλό παιχνίδι με Ρωσία Τουρκία και Ουκρανία

Ο Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης εξηγεί γιατί ο Τραμπ παίζει διπλό παιχνίδι με Ρωσία Τουρκία και Ουκρανία

Ο Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης χαρακτήρισε ασαφή τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για μπρος πίσω σε Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία εκτόξευσε τον πύραυλο SİPER 1-D από το MİDLAS

Η Τουρκία εκτόξευσε τον πύραυλο SİPER 1-D από το MİDLAS

Η Άγκυρα ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση του SİPER 1-D από το MİDLAS, ενισχύοντας τις ναυτικές δυνατότητες και την αεράμυνα μεγάλης εμβέλειας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα και MEKO 200: Η ευκαιρία από το νέο ναυτικό σχέδιο της Γερμανίας

Ελλάδα και MEKO 200: Η ευκαιρία από το νέο ναυτικό σχέδιο της Γερμανίας

Η αύξηση των γερμανικών F127 και η πιθανή παραγωγή MEKO 200 ανοίγουν συζήτηση για το αν η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί για νέες φρεγάτες.

Ελληνοτουρκικά