ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Θέλει να βυθίσει τα ελληνικά αόρατα υποβρύχια και το λέει!

Ξεκάθαρη απειλή κατά των ελληνικών υποβρυχίων στην καθέλκυση των τουρκικών 214. Τα όπλισαν και κατά υποβρυχίων και με πυραύλους. Κυρίως στόχος τα ελληνικά υποβρύχια;
Τουρκία: Θέλει να βυθίσει τα ελληνικά αόρατα υποβρύχια και το λέει!

Τουρκία: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόκληση. Δύο λέξεις που ουκ ολίγες φορές έχουν μπει στην ίδια πρόταση. Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος έριξε τα… βέλη του, με αφορμή τα 6 υποβρύχια Type 214ΤΝ.

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για τον πύραυλο κρουζ με εμβέλεια 1.500 χλμ. που φτιάχνει η γείτονας χώρα, αλλά και τους πυραύλους κρουζ που θα βάλουν στα γερμανικά υποβρύχια οι Τούρκοι.

Έτσι λοιπόν, εντός του 2022 θα παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό το πρώτο 214TN, το Piri Reis, ενώ οι παραδόσεις θα συνεχιστούν με ένα ανά έτος μέχρι το 2027.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν όμως, το 2025 θα είναι έτος-σταθμός. Κι αυτό διότι τότε αναμένεται να ξεκινήσει και το πρόγραμμα MILDEN, όπου περιλαμβάνει το εθνικής κατασκευής υποβρύχιο της χώρας.

«Οι κακοί γείτονες μας ανάγκασαν να σταθούμε στο ύψος μας, τα διπλά μέτρα και σταθμά που αντιμετωπίσαμε μας έκαναν να βρούμε ευκαιρίες, ειδικά στην αμυντική βιομηχανία. Ενώ όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ήμασταν 80% εξαρτημένοι από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία, σήμερα εκτελούμε περισσότερα από 750 έργα αμυντικής βιομηχανίας, τα μισά από τα οποία έχουν ξεκινήσει τα τελευταία πέντε χρόνια. Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπου… κακοί γείτονες είναι Ελλάδα και Κύπρος φυσικά.

Όλα αυτά τη στιγμή που η αγορά των γαλλικών Rafale ταρακούνησε για τα καλά την Τουρκία, η οποία γνωρίζει πως με τους Meteor η Ελλάδα κλειδώνει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.




Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά