ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου

Το Aκούγιου είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Ρωσίας που κατασκευάστηκε εκτός της επικράτειάς της.
Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου

Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου έσκασε σαν βόμβα, κινδυνεύει για γίνει εφιάλτης για τον Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε εντός μίας εβδομάδας τα αποτελέσματα της έκθεσης για τις επιθεωρήσεις στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, που κατασκεύασε η ρωσική εταιρεία Rosatom.

Την επόμενη εβδομάδα ο Τουρκος πρόεδρος θα έχει στα χέρια του το πόρισμα της έκθεσης, την ώρα που ο μόνος Τούρκος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσοτουρκικής εταιρείας που συστήθηκε για την λειτουργία του εργοστασίου, υπέβαλε την παραίτησή του.

Οι Ρώσοι ακύρωσαν την σύμβαση της τουρκικής εταιρείας İçtaş, εταίρου κατά 50% στο Ακούγιου.

Διαβάστε περισσότερα στο geostratigika.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Θα γίνει ότι με την φρεγάτα Ύδρα και με την Κίμων;

Τούρκοι: Θα γίνει ότι με την φρεγάτα Ύδρα και με την Κίμων;

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για «τεστ κύρους» της ελληνικής φρεγάτας Κίμων, στην Κύπρο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Oι πλούσιες αραβικές χώρες ξεμένουν από πυραύλους – Τι κάνει η Ελλάδα

Oι πλούσιες αραβικές χώρες ξεμένουν από πυραύλους – Τι κάνει η Ελλάδα

UAE και Κατάρ ξεμένουν από πυραύλους - Ποια η στάση της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Shahed 136: Το φθηνό drone που αλλάζει τα δεδομένα

Shahed 136: Το φθηνό drone που αλλάζει τα δεδομένα

Το ιρανικό Shahed 136 κοστίζει περίπου 20.000 δολάρια, πετά χαμηλά για αποφυγή ραντάρ και φτάνει έως 4.000 χιλιόμετρα με φορτίο 90 κιλών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

«Η εμπλοκή των ΗΠΑ μέσω της Chevron συνιστά έμμεση επιβεβαίωση ότι η αμερικανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη λογική της τουρκολιβυκής χάραξης».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως οι κινήσεις της Ελλάδας στην περιοχή «αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τουρκικά μέσα μιλούν για ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με τον πατσά και την UNESCO, με τη συζήτηση να φουντώνει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης αναλύει τις ενεργειακές εξελίξεις και προειδοποιεί για τις γεωπολιτικές προεκτάσεις τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς για τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά