ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

Παραμένουν μεγάλο πρόβλημα οι Γάλλοι για τους Τούρκους.
Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων αν τελικά τα πάρουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι έχουν βαλθεί να βρουν τρόπο να προμηθευτούν μαχητικά νέας γενιάς, καθώς βλέπουν πως χάνουν την αεροπορική υπεροχή από την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ώρα που η Αθήνα έχει Rafale, θα πάρει F-35 και πιο μετά τα Rafale F5, την ίδια ώρα, η Άγκυρα βλέπει τον στόλο των αμερικανικών F-16 της να γερνάει, χωρίς να μπορεί να τον αντικαταστήσει.

Οι Αμερικανοί καθυστερούν την απάντησή τους στο τουρκικό αίτημα για την αγορά 40 F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80, με αποτέλεσμα η Τουρκία να στραφεί στην επιλογή των Eurofighter.

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα προβλήματα είναι πολλά. Πρώτο απ’ όλα ο ρυθμός παράδοσης των Eurofighter, τα οποία η Τουρκία θα τα δει να μπαίνουν στα τουρκικά υπόστεγα σε έξι με οκτώ χρόνια.

Δεύτερο πρόβλημα οι… Γάλλοι, καθώς τα Eurofighter διαθέτουν του γαλλικούς υπερπυραύλους Meteor, τους οποίους δεν είναι σίγουρο πως το Παρίσι θα θελήσει να πάρει η Τουρκία.

Έτσι, υπάρχει η περίπτωση οι Τούρκοι να βρεθούν με Eurofighter με ραντάρ AESA και να μην έχουν πυραύλους με μεγάλο βεληνεκές να βάλουν στα αεροπλάνα τους, τα οποία θα αναγκαστούν να τα φορτώσουν με τουρκικούς (σ.σ. κόπιες κινεζικούς δλδ) πυραύλους.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μαχητικά θα έχουν απέναντί τους ελληνικά Rafale με υπεραντάρ και φορτωμένα με Meteor, που θα κλειδώνουν τα τουρκικά Eurofighter (σ.σ. έστω ότι τα παίρνουν οι Τούρκοι), ήδη από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Διαβάστε επίσης:

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

Τουρκία: Το ΣΟΚ με τα Eurofighter Tranche 4 που θέλουν να πάρουν οι Τούρκοι – Οι απίστευτες ημερομηνίες παράδοσης

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά