ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

USNS Carson City: Στη Σούδα το θηριώδες πολεμικό καταμαράν των ΗΠΑ (vid)

Την ώρα, που η προκλητικότητα της Τουρκίας αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ανατολικό Αιγαίο, οι κινήσεις πολεμικών πλοίων στην περιοχή μόνο ως συνηθισμένες και εθιμοτυπικές δεν μπορεί να χαρακτηριστούν. Ειδικότερα όταν μιλάμε για σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, όπως το «θηριώδες» καταμαράν USNS Carson City, το οποίο έχει καταπλεύσει στην βάση...
USNS Carson City: Στη Σούδα το θηριώδες πολεμικό καταμαράν των ΗΠΑ (vid)

Την ώρα, που η προκλητικότητα της Τουρκίας αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ανατολικό Αιγαίο, οι κινήσεις πολεμικών πλοίων στην περιοχή μόνο ως συνηθισμένες και εθιμοτυπικές δεν μπορεί να χαρακτηριστούν.

Ειδικότερα όταν μιλάμε για σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, όπως το «θηριώδες» καταμαράν USNS Carson City, το οποίο έχει καταπλεύσει στην βάση της Σούδας στο Μαράθι προερχόμενο από την Μαύρη θάλασσα και συγκεκριμένα από την Κωνστάντζα Ρουμανίας.

Να σημειωθεί πως πριν από δύο μήνες, στις 18 Αυγούστου, στην ίδια θέση είχαν καταπλεύσει και το «αδελφάκι» του, το USNS Trenton, μαζί με το ελικοπτεροφόρο «γίγας» USS Hershel «Woody» Williams, το οποίο – όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, θα έχει ως σταθερή βάση ελλιμενισμού την Σούδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Toυρκικά F16: Έφαγαν ξύλο πάνω από το Αιγαίο – Έκαναν υπερπτήση

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η παρουσία του USNS Carson City στην Σούδα, να συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη στην βάση του βοηθού του Μάικ Πομπέο, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το USNS Carson City ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016, ενώ ανήκει στην Sealift, την δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού και έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών στέγης και θαλάσσιων μεταφορών για όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το Carson City έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρων, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβων και 41 άτομα πλήρωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατεύματα και ελικόπτερο.

Πηγή: flashnews.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά