EXTRATIME

3 τραγούδια που ο Λάκης Λαζόπουλος έχει γράψει τους στίχους, το κορυφαίο το έχει πει ο Μητροπάνος

Από το «Όταν έχω εσένα» μέχρι το «Ουσίες», τα τραγούδια του Λάκη Λαζόπουλου είναι αληθινά αριστουργήματα της ελληνικής μουσικής.
3 τραγούδια που ο Λάκης Λαζόπουλος έχει γράψει τους στίχους, το κορυφαίο το έχει πει ο Μητροπάνος

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας δημιουργός που έχει καταφέρει να δημιουργήσει τραγούδια που μένουν χαραγμένα στη μνήμη. Οι στίχοι του, γεμάτοι έντονα συναισθήματα και ποιητική ευφυΐα, αγγίζουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, και τα τραγούδια που έχει γράψει για μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ελένη Αρβανιτάκη και ο Κώστας Μακεδόνας, είναι σήμερα αληθινά μουσικά διαμάντια.

1. Όταν έχω εσένα – Ερμηνεία: Δημήτρης Μητροπάνος

Το «Όταν έχω εσένα» είναι χωρίς αμφιβολία το πιο κορυφαίο τραγούδι που έχει γράψει ο Λάκης Λαζόπουλος. Οι στίχοι αποτυπώνουν την απόλυτη λατρεία του ανθρώπου για τον σύντροφό του, κάνοντάς το έναν αληθινό ύμνο στον έρωτα. Ερμηνευμένο από τον Δημήτρη Μητροπάνο, το τραγούδι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ένταση και βάθος, με τη χαρακτηριστική του φωνή να απογειώνει την ερωτική ένταση που αποπνέει το κομμάτι.

2. Το Μηδέν – Ερμηνεία: Ελένη Αρβανιτάκη

Η Ελένη Αρβανιτάκη απογείωσε το «Το Μηδέν», τραγούδι που εξετάζει την απόγνωση και την αίσθηση της απώλειας. Οι στίχοι του Λάκη Λαζόπουλου μιλούν για την αναζήτηση του νοήματος σε έναν κόσμο που φαίνεται να μη δίνει τίποτα πίσω. Το τραγούδι καταφέρνει να μεταδώσει με ακρίβεια την αίσθηση της μοναξιάς και της εσωτερικής αναζήτησης για κάτι ουσιαστικό, ενώ η φωνή της Αρβανιτάκη προσδίδει μια επιπλέον διάσταση συναισθηματικής έντασης.

3. Ουσίες – Ερμηνεία: Κώστας Μακεδόνας

Το «Ουσίες» είναι ίσως το πιο παιχνιδιάρικο από τα τραγούδια του Λάκη Λαζόπουλου. Αντί για την έννοια των ναρκωτικών ή των εξαρτήσεων, οι στίχοι μιλούν για την ανάγκη του ανθρώπου να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, την αναζήτηση μιας στιγμιαίας ανακούφισης. Το τραγούδι μεταφέρει με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση την έννοια του να «φεύγεις» για λίγο από το πραγματικό, μια αίσθηση που απογειώνει η εκρηκτική ερμηνεία του Κώστα Μακεδόνα. Η μελωδία συνδυάζει μια δυναμική, ανεβαστική αίσθηση που αναδεικνύει τη θετική πλευρά της φυγής, της απόλαυσης και της αναψυχής.

Αυτά τα τρία τραγούδια, καθένα με το δικό του ύφος και συναισθηματική ένταση, αποτυπώνουν την εκφραστική δύναμη των στίχων του Λάκη Λαζόπουλου και τη μοναδική ικανότητά του να μιλήσει στην ψυχή του ακροατή. Ερμηνευμένα από μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ελένη Αρβανιτάκη και ο Κώστας Μακεδόνας, αυτά τα τραγούδια είναι σήμερα αληθινά αριστουργήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Γρηγόρης Κεντητός

Γράφω για πράγματα που με συναρπάζουν, αλλά φροντίζω πάντα να τα ερευνώ σαν να τα μελετούσα για πρώτη φορά. Αναζητώ τη σύνδεση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το ανθρώπινο μέσα στο ακαδημαϊκό, και τη γνώση που μπορεί να μεταφερθεί με τρόπο απλό, ακριβή και ζωντανό. Είτε πρόκειται για έναν αρχαίο πόλεμο είτε για ένα φαινόμενο της εποχής μας, στηρίζομαι πάντα σε πρωτογενές υλικό, πραγματικές πηγές και σοβαρή τεκμηρίωση. Θέλω κάθε κείμενο να αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη — και τον δικό μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου 1980: Ο Έρικ Χάιντεν «σάρωσε» τον πάγο και έγραψε τον χρυσό κανόνα των Χειμερινών Ολυμπιακών

Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου 1980: Ο Έρικ Χάιντεν «σάρωσε» τον πάγο και έγραψε τον χρυσό κανόνα των Χειμερινών Ολυμπιακών

Έρικ Χάιντεν, 23 Φεβρουαρίου 1980: Πέντε χρυσά, πέντε αποστάσεις, ένας άνθρωπος. Η μέρα που έδειξε τι σημαίνει απόλυτη Ολυμπιακή κυριαρχία.

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου 1980: Η «Θαυματουργή στο Πάγο» νίκη που άλλαξε για πάντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου 1980: Η «Θαυματουργή στο Πάγο» νίκη που άλλαξε για πάντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στις 22 Φεβρουαρίου 1980, οι ΗΠΑ νίκησαν 4-3 την ΕΣΣΔ στο «Miracle on Ice» και έγραψαν τον πιο απίθανο ολυμπιακό θρίαμβο.

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου 1993: Η νύχτα που το ΝΒΑ έγινε.. Γιούτα και έγραψε ιστορία με δύο MVP

Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου 1993: Η νύχτα που το ΝΒΑ έγινε.. Γιούτα και έγραψε ιστορία με δύο MVP

Στις 21 Φεβρουαρίου 1993 το All Star της Γιούτα ένωσε Στόκτον και Μαλόουν σε μια ιστορική κοινή κορυφή του ΝΒΑ.

ExtraTime
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Δεν υπάρχει χειρότερη βία από την αδικία» – Η καταδίκη του π. Αντωνίου και το κοινό αίσθημα που κραυγάζει

«Δεν υπάρχει χειρότερη βία από την αδικία» – Η καταδίκη του π. Αντωνίου και το κοινό αίσθημα που κραυγάζει

Κακοδικία, ψευδομάρτυρες, παραιτήσεις δικηγόρων - Μια καταδίκη που έμοιαζε προκαθορισμένη σε έναν καιρό που η αδικία είναι θεσμοποιημένη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ακρίβεια: Καταπέλτης η εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου – Τρομακτικές αυξήσεις σε 344 προϊόντα την περίοδο 2021- 2025

Ακρίβεια: Καταπέλτης η εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου – Τρομακτικές αυξήσεις σε 344 προϊόντα την περίοδο 2021- 2025

Η εγκύκλιος ξεγυμνώνει την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης - Οι σωρευτικές αυξήσεις είναι μέχρι και τριπλάσιες του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή!

Κοινωνία
Κοινωνία: Metron Analysis: Στο 21,4% κατρακύλησε η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου – Το 29% είναι «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει Καρυστιανού

Metron Analysis: Στο 21,4% κατρακύλησε η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου – Το 29% είναι «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει Καρυστιανού

Τραγικοί οι ποιοτικοί δείκτες για κυβέρνηση και πρωθυπουργό από τους 7 στους 10 πολίτες - Το 62% ζητά αλλαγή κυβέρνησης

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου: Ατλέτικο – Γιουβέντους, τα δύο χτυπήματα που άλλαξαν τη νύχτα

Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου: Ατλέτικο – Γιουβέντους, τα δύο χτυπήματα που άλλαξαν τη νύχτα

Σαν σήμερα 18/2 Ατλέτικο - Γιουβέντους, ματς που γράφτηκε σε λεπτομέρειες, με στιγμές που γυρίζουν τα πάντα και μένουν στη μνήμη για πάντα.

ExtraTime
Κοινωνία: Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

«Έχω μεγάλη αγωνία βλέποντας τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος και όχι της παράταξης» είπε με νόημα ο Νίκος Δένδιας

Κοινωνία
Κοινωνία: Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

«Η κοινωνία δεν ζήτησε προκαθορισμένο αποτέλεσμα - Αν η φωτιά οφειλόταν στα έλαια σιλικόνης, τότε γιατί να φοβόμαστε έναν πλήρη και εξαντλητικό έλεγχο;»

Κοινωνία