EXTRATIME

Αυτά είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Αυστραλίας

Η Αυστραλία ως τεράστια χώρα έχει αρκετά παραδοσιακά φαγητά, κάτι που δίνει επιλογές σε κατοίκους και τουρίστες
Αυτά είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Αυστραλίας

Η Αυστραλία, παρότι δεν έχει μία και μοναδική «παραδοσιακή κουζίνα» όπως άλλες χώρες, διαθέτει ένα ιδιαίτερο μείγμα γαστρονομικών επιρροών. Από την Αγγλία, τους αυτόχθονες Αβορίγινες και πιο πρόσφατα από τη μετανάστευση κυρίως από Ασία και Μεσόγειο.

1. Meat Pie (Κρεατόπιτα)

Το απόλυτο αυστραλιανό comfort food. Μια μικρή στρογγυλή πίτα γεμισμένη με κιμά (συνήθως μοσχαρίσιο), σάλτσα και κάποιες φορές με λαχανικά ή πουρέ. Συχνά σερβίρεται με κέτσαπ.

2. Barbecued Meats (BBQ)

Το υπαίθριο μπάρμπεκιου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αυστραλιανής κουλτούρας. Περιλαμβάνει από λουκάνικα (snags), αρνίσια παϊδάκια, μέχρι καγκουρό και κροκόδειλο για τους πιο τολμηρούς.

3. Shrimp on the Barbie (Γαρίδες στο Μπάρμπεκιου)

Παρότι η φράση έγινε γνωστή μέσω τουριστικής καμπάνιας, οι θαλασσινοί μεζέδες όπως οι γαρίδες στη σχάρα είναι όντως αγαπημένοι.Ειδικά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων που πέφτουν το καλοκαίρι εκεί.

4. Damper

Ένα απλό ψωμί που παραδοσιακά φτιάχνεται από αλεύρι, νερό και αλάτι, και ψήνεται στη στάχτη της φωτιάς. Ήταν βασική τροφή των εποίκων και των βοσκών.

5. Barramundi

Ένα εμβληματικό αυστραλιανό ψάρι με απαλή γεύση, που σερβίρεται ψητό ή τηγανητό. Πολύ δημοφιλές στα εστιατόρια.

6. Tim Tams & Lamingtons

  • Tim Tam: Μπισκότο με γέμιση σοκολάτας, παγκοσμίως αγαπητό.

  • Lamington: Σαν σφουγγαράκι βανίλιας καλυμμένο με σοκολάτα και καρύδα.

7. Pavlova

Μια γλυκιά μαρέγκα με κρούστα απ’ έξω και αφράτο εσωτερικό, διακοσμημένη με σαντιγί και φρέσκα φρούτα. Υπάρχει διαμάχη αν ανήκει στην Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία.

 8. Kangaroo Meat

Το καγκουρό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά. Καταναλώνεται σε μορφή μπριζόλας, λουκάνικου ή ακόμα και burger.

 

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΔΩΡΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ*!

 

Παύλος Ροδίτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
ExtraTime: H Χριστιάνα Γαλιάτσου τραγουδά Γιάννη Ζουγανέλη

H Χριστιάνα Γαλιάτσου τραγουδά Γιάννη Ζουγανέλη

Ακούστε το ολοκαίνουριο τραγούδι «Εσύ & εγώ» σε στίχους της Βάγιας Καλαντζή.

ExtraTime
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης έκανε και δημόσιες παρεμβάσεις το 2020 για να μη φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βορίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

«Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

Viral έγινε το σόου του «Φραπέ» με τις πλάτες της ΝΔ - Οι Έλληνες το ρίχνουν στο χιούμορ για να μην τρελαθούν με αυτά που ακούνε

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Με την κάλυψη της ΝΔ ο Ξυλούρης ή «Φραπές» ή... «Τζίτζης» εξευτέλισε πλήρως τον θεσμό της Εξεταστικής Επιτροπής

Κοινωνία
ExtraTime: Πέρα από το μποτιλιάρισμα: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι νέες πολιτικές μπορούν να τελειώσουν το «μαρτύριο των 8:00»

Πέρα από το μποτιλιάρισμα: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι νέες πολιτικές μπορούν να τελειώσουν το «μαρτύριο των 8:00»

Ενώ η καθημερινή κίνηση εξαντλεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες πριν καν φτάσουν στη δουλειά τους, νέες τεχνολογίες και σύγχρονες πολιτικές μετακινήσεων δείχνουν ότι το commuting μπορεί να γίνει ανθρώπινο, γρήγορο και βιώσιμο — αρκεί να υπάρξει πραγματική βούληση.

ExtraTime
Sportminute: «Στέλιος Καζαντζίδης – Δεν με σβήνει κανένας» στο Χαλάνδρι με ελεύθερη είσοδο.

«Στέλιος Καζαντζίδης – Δεν με σβήνει κανένας» στο Χαλάνδρι με ελεύθερη είσοδο.

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινοπουλιτών Χαλανδρίου «Ρίζες» παρουσιάζει το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη.

Sportminute
Κοινωνία: Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μίνιμουμ 186 ευρώ χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια για να προμηθευτεί τα απαραίτητα - Απλησίαστες οι τιμές για κρέας και τυροκομικά

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

«Γαλάζια» κοροϊδία στο πανελλήνιο - Ο Ξυλούρης που έλεγε ότι θα φέρει ντοσιέ με... φορτωτή, τελικά δεν απαντά σε τίποτα!

Κοινωνία