ΑΤΖΕΝΤΑ

18 Ιουλίου 1976 – Νάντια Κομανέτσι: Το «τέλειο 10αρι»

Σαν σήμερα, στις 18 Ιουλίου του 1976 η Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Νάντια Κομανέτσι έγραψε ιστορία στον αθλητισμό, κατακτώντας άριστη βαθμολογία στο πρόγραμμά της στους ασύμμετρους ζυγούς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ.
18 Ιουλίου 1976 – Νάντια Κομανέτσι: Το «τέλειο 10αρι»

Σαν σήμερα, στις 18 Ιουλίου του 1976 η Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Νάντια Κομανέτσι έγραψε ιστορία στον αθλητισμό, κατακτώντας άριστη βαθμολογία στο πρόγραμμά της στους ασύμμετρους ζυγούς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ.

Πέρασαν 45 χρόνια απ’ τις 18 Ιουλίου 1976, όταν η Ρουμάνα Νάντια Κομανέντσι κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το πρώτο «τέλειο δεκάρι» στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής σε ηλικία μόλις 15 ετών.

«Ήμουν πολύ ικανοποιημένη, πίστευα ότι θα έπαιρνα βαθμολογία 9,9. Τότε άκουσα το κοινό να φωνάζει δυνατά και όταν γύρισα είδα τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 1.00. Δεν μπορούσε να γράψει 10 γιατί η κατασκευάστρια Omega δεν πίστευε ότι αυτό ήταν δυνατό!

Ήξερα ότι το δέκα είναι η υψηλότερη βαθμολογία, αλλά δεν κατάλαβα ότι είχα γράψει ιστορία…Θα το σκεφτώ αργότερα, είπα από μέσα μου. Έπρεπε μετά να αγωνιστώ στη δοκό και είχα συγκεντρωθεί σε αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.

Δείτε το πρόγραμμα που χάρισε στην Κομανέτσι το απόλυτο 10

Διαβάστε επίσης:

Ο Λατιφλάρι 19,17μ. και ο Μουζενίδης 18,77μ. στο Μανχάιμ

Μπουχαλάκης: «Η Λανς προσφέρει 6 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό»

The Bachelor: «Βόμβα» με Ελευθερία Ελευθερίου και Αλέξη Παππά;

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη της Αγίας Αγάθης και των οσίων θυμίζει πως η πίστη αντέχει, καθοδηγεί και παρηγορεί, όταν ο άνθρωπος μένει σταθερός μέσα πάντα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη τιμά τον Όσιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη και πλήθος αγίων, θυμίζοντας ότι η πίστη είναι αντοχή, σιωπή και διάρκεια.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμώνται ο Δίκαιος Συμεών και η Άννα η Προφήτιδα μαζί με μάρτυρες και οσίους που κρατούν ζωντανή την ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμάται η Υπαπαντή του Κυρίου, μαζί με αγίους και συνάξεις της Παναγίας, μια μέρα πίστης, μνήμης, προσμονής, ελπίδας, προσευχής.

Ατζέντα
Ατζέντα: Κυριακή 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τελώνου και Φαρισαίου σήμερα αρχίζει το Τριώδιο, τιμώνται Άγιος Τρύφων, νεομάρτυρες και όσιοι, υπενθυμίζοντας ταπεινότητα και ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Σάββατο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Άγιοι Κύρος και Ιωάννης, ο Όσιος Αρσένιος εν Πάρω και η Σύναξη της Θεοτόκου Δακρυρροούσης ξεχωρίζουν στο σημερινό εορτολόγιο.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες μνήμη που φωτίζει την παιδεία και την πίστη με παρακαταθήκη λόγου και πράξης που αντέχει στον χρόνο.

Ατζέντα
Ατζέντα: Πέμπτη 29 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου τιμά σήμερα η Εκκλησία μαζί με μνήμες Οσίων και Μαρτύρων της ημέρας.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τετάρτη 28 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εφραίμ, Παλλάδιος τιμώνται σήμερα, ημέρα άσκησης και μαρτυρίας, με μνήμη ερημιτών και οσίων που κράτησαν άσβεστο το φως.

Ατζέντα