ΑΤΖΕΝΤΑ

8 Σεπτεμβρίου 1961: Αυτή είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ

Σαν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1961 η ΑΕΚ πετύχαινε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας της ιστορίας της επί Α' Εθνικής κατηγορίας.
8 Σεπτεμβρίου 1961: Αυτή είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ

Σαν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1961 η ΑΕΚ πετύχαινε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας της ιστορίας της επί Α’ Εθνικής κατηγορίας

Ήταν το Αιγάλεω – ΑΕΚ 0-8 στο γήπεδο της Ριζούπολης, με τον Κώστας Νεστορίδη να δίνει πραγματικό ρεσιτάλ

Ο Νεστορίδης έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ σημειώνοντας τρία γκολ, με τους Σταματιάδη και Γκούβα να ακολουθούν με δύο. Το όνομά του στον πίνακα με τους σκόρερ σημείωσε και ο Πετρίδης.

Παρά το τελικό 8-0 το ματς ήταν… ντέρμπι στο πρώτο ημίωρο. Το Αιγάλεω δυσκόλευε πολύ την ομάδα του Τρύφωνα Τζανετή, όμως όλα, πήραν το δρόμο τους από το 31’ και μετά, όταν ο Θανάσης Γκούβας άνοιξε το σκορ. Δύο γκολ του Νεστορίδη στο 40’ και στο 43’ έφεραν το σκορ στο 0-3 και το δεύτερο ημίχρονο γινόταν πια απλή υπόθεση.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος: το Αιγάλεω αντέχει και πάλι για μισή ώρα, αλλά στο 75’ ο Πετρίδης έκανε το 0-4. Στο 80’ και στο 85’ ο αρχηγός Ανδρέας Σταματιάδης πέτυχε άλλα δύο γκολ και η κατάρρευση του Αιγάλεω ολοκληρώθηκε με τα γκολ του Νεστοριδη και του Γκούβα στο 88΄και 89’ αντίστοιχα!

Στα αξιοσημείωτα το… διπλό χαμένο πέναλτι του Αιγάλεω στο 77. Το κέρδισε ο Λάκης Μαραμενίδης, αλλά ο Στέλιος Σεραφείδης απέκρουσε την εκτέλεση του (μετέπειτα συμπαίκτη του στην ΑΕΚ και κουμπάρου του) Μανώλη Κανελλόπουλου. Ο διαιτητής Πανάκης διέταξε επανάληψη, αλλά ο (πρώην παίκτης της ΑΕΚ) Σταύρος Γιαφάλογλου εκτέλεσε άουτ και απέτυχε να μειώσει σε 1-4.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Τζανέρας, Ζάγκυλος, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Πετρίδης, Γκούβας

Να αναφέρουμε ότι για το Αιγάλεω αυτός θα ήταν ο πρώτος αγώνα του στα χρονικά για την Α΄ Εθνική κατηγορία, στην οποία είχε ανέλθει έπειτα από τη συγκλονιστική προσπάθεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, πρωτεύοντας κατά σειρά σε τρεις αλλεπάλληλες διοργανώσεις (Πρωταθλήματος Αθηνών, Ομίλου Β΄ Εθνικής και Ειδικού Πρωταθλήματος).

Η ομάδα του Αιγάλεω αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί σαν έδρα της το γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη, καθότι οι ιστορικές «λαμαρίνες» (φυσική έδρα του «Σίτι», στο σημείο που σήμερα υπάρχουν το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο Αιγάλεω) δεν τελούσαν τις προδιαγραφές της μεγάλης κατηγορίας.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρθένιος, Λουκάς και οι μάρτυρες της ημέρας θυμίζουν πως η πίστη χτίζεται αθόρυβα, με συνέπεια, άσκηση, καρτερία και κοινή αντοχή.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σημερινή ημέρα με ξεχωριστές μνήμες στο εορτολόγιο, μορφές πίστης, προσφοράς, αγάπης, προσήλωσης και πνευματικής συνέπειας.

Ατζέντα
Ατζέντα: Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη της Αγίας Αγάθης και των οσίων θυμίζει πως η πίστη αντέχει, καθοδηγεί και παρηγορεί, όταν ο άνθρωπος μένει σταθερός μέσα πάντα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη τιμά τον Όσιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη και πλήθος αγίων, θυμίζοντας ότι η πίστη είναι αντοχή, σιωπή και διάρκεια.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμώνται ο Δίκαιος Συμεών και η Άννα η Προφήτιδα μαζί με μάρτυρες και οσίους που κρατούν ζωντανή την ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμάται η Υπαπαντή του Κυρίου, μαζί με αγίους και συνάξεις της Παναγίας, μια μέρα πίστης, μνήμης, προσμονής, ελπίδας, προσευχής.

Ατζέντα
Ατζέντα: Κυριακή 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τελώνου και Φαρισαίου σήμερα αρχίζει το Τριώδιο, τιμώνται Άγιος Τρύφων, νεομάρτυρες και όσιοι, υπενθυμίζοντας ταπεινότητα και ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Σάββατο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Άγιοι Κύρος και Ιωάννης, ο Όσιος Αρσένιος εν Πάρω και η Σύναξη της Θεοτόκου Δακρυρροούσης ξεχωρίζουν στο σημερινό εορτολόγιο.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες μνήμη που φωτίζει την παιδεία και την πίστη με παρακαταθήκη λόγου και πράξης που αντέχει στον χρόνο.

Ατζέντα