ΑΤΖΕΝΤΑ

Εορτολόγιο Παρασκευή 12 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου η εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων μαρτύρων Πρόκλος και Ιλάριος.
Εορτολόγιο Παρασκευή 12 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Παρασκευή 12 Ιουλίου: Οι Άγιοι μάρτυρες Πρόκλος και Ιλάριος, έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα των Ρωμαίων Τραϊνού (98 – 117 μ.Χ.) και του ηγεμόνα Μαξίμου.

Πρώτος συνελήφθη ο Άγιος Πρόκλος και αφού διακήρυξε την πίστη του στον Θεό ενώπιον του αυτοκράτορα, οδηγήθηκε στον ηγεμόνα να υποβληθεί σε βασανιστήρια. Πρώτα λοιπόν του έκαψαν την κοιλιά με αναμμένους δαυλούς, στην συνέχεια του ξέσκισαν όλο το σώμα με σιδερένια νύχια, έπειτα τον κρέμασαν και τέλος πάρθηκε η απόφαση να θανατωθεί με τόξα.

Καθ’ οδόν λοιπόν προς τον τόπο του μαρτυρίου, ο Άγιος συνάντησε τον ανιψιό του Ιλάριο, ο οποίος χαιρέτησε τον θείο του. Γι’ αυτό τον λόγο συνελήφθη.

Έτσι αφού θανατώθηκε ο Άγιος Πρόκλος με τα τόξα στη συνέχεια θανατώθηκε και ο Ιλάριος, αφού πρώτα ρωτήθηκε αν είναι και αυτός χριστιανός. Έτσι έλαβαν τον στέφανο του μαρτυρίου.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Παρασκευή 12 Ιουλίου

  • Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα
  • Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
  • Όσιος Μιχαήλ ο Μαλείνος πνευματικός πατέρας του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη
  • Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος
  • Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στην Νέα Κίο Αργολίδας

Σήμερα 12/7 γιορτάζουν τα ονόματα: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία *, Ιλάριος *

Σήμερα 12/7 ήλιος ανέτειλε στις 6:12π.μ. και θα δύσει στις 8:48μ.μ.

#Tags

Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρθένιος, Λουκάς και οι μάρτυρες της ημέρας θυμίζουν πως η πίστη χτίζεται αθόρυβα, με συνέπεια, άσκηση, καρτερία και κοινή αντοχή.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σημερινή ημέρα με ξεχωριστές μνήμες στο εορτολόγιο, μορφές πίστης, προσφοράς, αγάπης, προσήλωσης και πνευματικής συνέπειας.

Ατζέντα
Ατζέντα: Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη της Αγίας Αγάθης και των οσίων θυμίζει πως η πίστη αντέχει, καθοδηγεί και παρηγορεί, όταν ο άνθρωπος μένει σταθερός μέσα πάντα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη τιμά τον Όσιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη και πλήθος αγίων, θυμίζοντας ότι η πίστη είναι αντοχή, σιωπή και διάρκεια.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμώνται ο Δίκαιος Συμεών και η Άννα η Προφήτιδα μαζί με μάρτυρες και οσίους που κρατούν ζωντανή την ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμάται η Υπαπαντή του Κυρίου, μαζί με αγίους και συνάξεις της Παναγίας, μια μέρα πίστης, μνήμης, προσμονής, ελπίδας, προσευχής.

Ατζέντα
Ατζέντα: Κυριακή 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τελώνου και Φαρισαίου σήμερα αρχίζει το Τριώδιο, τιμώνται Άγιος Τρύφων, νεομάρτυρες και όσιοι, υπενθυμίζοντας ταπεινότητα και ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Σάββατο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Άγιοι Κύρος και Ιωάννης, ο Όσιος Αρσένιος εν Πάρω και η Σύναξη της Θεοτόκου Δακρυρροούσης ξεχωρίζουν στο σημερινό εορτολόγιο.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες μνήμη που φωτίζει την παιδεία και την πίστη με παρακαταθήκη λόγου και πράξης που αντέχει στον χρόνο.

Ατζέντα