ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα το πρώτο πρωτάθλημα που βάφτηκε «ασπρόμαυρο»

Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ γράφει ιστορία και κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα!
ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα το πρώτο πρωτάθλημα που βάφτηκε «ασπρόμαυρο»

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Μαΐου του 1976, όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε να γράφει τη δική του ιστορία με την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος.

Με μπροστάρη και ηγέτη τον Γιώργο Κούδα ο Δικέφαλος κατέκτησε τον τίτλο με πέντε βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ, με τον τίτλο να «σφραγίζεται» μαθηματικά όταν ο Δικέφαλος επικράτησε στο Καυτατζόγλειο του Ηρακλή με 3-1 ακριβώς 43 χρόνια πριν.

Μπορεί το γκολ του Νέτο Γκουερίνο, μια εβδομάδα νωρίτερα, στο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ να χαρακτηρίζεται ως το «γκολ του πρωταθλήματος» όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης «σφράγισε» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της με τη νίκης απέναντι στον «γηραιό» με το «διπλό» μέσα στο Καυτανζόγλειο, ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα, στις 9 Μαΐου 1976.

«Το βράδυ της Κυριακής στις 7.45 και οι πιο άπιστοι το είχαν πιστέψει. Παίκτες και μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αποθέωση την ώρα που όλοι μαζί εγκατέλειπαν το Καυτανζόγλειο στάδιο», τόνιζαν την επομένη οι αθλητικές εφημερίδες.

Στην αναμέτρηση που «κλείδωσε» την κατάκτηση του τίτλου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτι του Νέτο Γκουερίνο (18’). διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σταύρο Σαράφη (32’). Μείωσε ο Βασίλης Χατζηπαναγής (49’) για τον Ηρακλή. Ενώ ο Γιώργος Κούδας στο 72’ σφράγισε τη νίκη-τίτλου για τους φιλοξενούμενους, οι οπαδοί των οποίων είχαν καταλάβει το Καυτανζόγλειο γεμίζοντας κάθε γωνιά του Σταδίου.
Ταυτόχρονα η ΑΕΚ έμενε στην λευκή ισοπαλία στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, χάνοντας οριστικά τον τίτλο.

Στο Καυτατζόγλειο ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους: Φούρτουλα, Γούναρη, Πέλλιο, Ιωσηφίδη, Φουντουκίδη, Τερζανίδη, Σαράφη (46’ Αναστασιάδης), Αποστολίδη, Κερμανίδη, Κούδα (79’ Ορφανός), Γκουερίνο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Εορτολόγιο Κυριακή 1 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Κυριακή 1 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Ιουνίου η εκκλησία γιορτάζει και τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ιουστίνου.

Ατζέντα
Μεταδόσεις: Οι αθλητικές μεταδόσεις για την Κυριακή 1 Ιουνίου!

Οι αθλητικές μεταδόσεις για την Κυριακή 1 Ιουνίου!

Αυτές είναι οι αθλητικές μεταδόσεις για την Κυριακή 1 Ιουνίου!

Μεταδόσεις
Μεταδόσεις: Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ: Το κανάλι του μεγάλου τελικού του Champions League!

Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ: Το κανάλι του μεγάλου τελικού του Champions League!

Πού θα απολαύσετε τον τελικό Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ!

Μεταδόσεις
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 31 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 31 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Σάββατο 31 Μαΐου η εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ερμεία.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Παρασκευή 30 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Παρασκευή 30 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου η Εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων και τη μνήμη του Οσίου Ισαακίου.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Πέμπτη 29 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Πέμπτη 29 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου η Εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων και τη μνήμη της Αγίας Θεοδοσίας της Παρθένου.

Ατζέντα
Μεταδόσεις: Οι αθλητικές μεταδόσεις για την Πέμπτη 29 Μαΐου!

Οι αθλητικές μεταδόσεις για την Πέμπτη 29 Μαΐου!

Αυτές είναι οι αθλητικές μεταδόσεις για την Πέμπτη 29 Μαΐου!

Μεταδόσεις
Ατζέντα: Εορτολόγιο Τετάρτη 28 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Τετάρτη 28 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 28 Μαΐου η Εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων και τη μνήμη του Αγίου Ευτύχη.

Ατζέντα
Μεταδόσεις: Οι αθλητικές μεταδόσεις για την Τετάρτη 28 Μαΐου!

Οι αθλητικές μεταδόσεις για την Τετάρτη 28 Μαΐου!

Αυτές είναι οι αθλητικές μεταδόσεις για την Τετάρτη 28 Μαΐου!

Μεταδόσεις