ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαν σήμερα: Γεννιέται ο τεράστιος… Κωνσταντάρας

Σαν σήμερα το 1913, ήρθε στον κόσμο, από Έλληνες ηθοποιούς, ο... μυθικός Λάμπρος Κωσταντάρας
Σαν σήμερα: Γεννιέται ο τεράστιος… Κωνσταντάρας

Κωνσταντάρας: Σαν σήμερα το 1913, ήρθε στον κόσμο, από Έλληνες ηθοποιούς, ο… μυθικός Λάμπρος Κωσταντάρας.

Κωνσταντάρας: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου, του 1913 στην Αθήνα από Έλληνες ηθοποιούς και έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο αξιομνημόνευτες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου.

Προερχόταν από μια εύπορη οικογένεια με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η οποία διέθετε ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι. Η γνωριμία του με το θέατρο ήταν εντελώς τυχαία, καθώς κάποιος φίλος του έπαιζε σε μια θεατρική παράσταση και του ζήτησε να τον αντικαταστήσει.

Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1937 στη Γαλλία, ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στην Αθήνα, στο έργο «Τα παράσημα της γριούλας». Ακολούθησαν ρόλοι σε έργα όπως «Το στραβόξυλο», «Ο μισάνθρωπος», «Ο παίχτης», «Η κυρία χωρίς καμέλιες» και «Τα παιδιά του Εδουάρδου», με θιάσους όπως των Μιράντας – Παππά και Μουσούρη – Αρώνη.

Το 1945 νυμφεύεται την ηθοποιό Ιουλία Γεωργοπούλου και τον επόμενο χρόνο αποκτά το μοναδικό του παιδί, τον δημοσιογράφο και πολιτικό Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Κωνσταντάρας

Υπήρξε πρωταγωνιστής από την πρώτη κιόλας ταινία του, «Το τραγούδι του χωρισμού» (1940), ενώ κράτησε τους πρώτους ρόλους και σε περίπου 80 ακόμα ταινίες. Ξεχωρίζουν, «Η Λίζα και η Άλλη» (1961), «Η Αλίκη στο ναυτικό» (1961), «Η βίλα των οργίων» (1964), «Η χαρτοπαίχτρα» (1964), «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965), «Η γυναίκα μου τρελάθηκε» (1966), «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» (1966), «Ο γεροντοκόρος» (1967), «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1967).

Το 1969 κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Μπλοφατζής» (1969). Η τελευταία του ταινία ήταν «Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ» (1981), ενώ στην τηλεόραση ξεχώρισε με το ρόλο του γυναικοκατακτητή Ζάχου Δόγκανου στο σήριαλ του Κώστα Πρετεντέρη «Εκείνες και εγώ», που προβλήθηκε τη διετία 1976-1977.

Το 1971, νυμφεύτηκε σε δεύτερο γάμο την κατά 25 χρόνια μικρότερή του Φιλιώ Κεκάτου, με την οποία πορεύτηκε έως το τέλος της ζωής του.
Κωνσταντάρας

«Έφυγε» από την ζωή στις 28 Ιουνίου 1985 στο «Ασκληπιείο» της Βούλας. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, εξαιτίας αλλεπάλληλων εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η ατζέντα της ημέρας (13/3)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Εορτολόγιο Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Οι Άγιοι που εορτάζουν υπενθυμίζουν πως η πίστη, η ταπείνωση και η θυσιαστική αγάπη μπορούν να γίνουν δύναμη ζωής για κάθε άνθρωπο.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Μέσα από τις σημερινές μνήμες ανακαλύπτουμε πως η πίστη, η θυσία και η προσευχή έγιναν διαχρονικά πηγή δύναμης και ελπίδας για τον άνθρωπο.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμούμε τους εορτάζοντες Αγίους, που με την πίστη, την άσκηση και τη μαρτυρία τους φωτίζουν τη ζωή μας και μας εμπνέουν δύναμη και ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Το σημερινό εορτολόγιο τιμά σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας, με προεξάρχουσα την Αγία Βαρβάρα, φωτίζοντας με πίστη και παράδοση την ημέρα των πιστών.

Ατζέντα
Ατζέντα: Εορτολόγιο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά Αγίους και Οσίους, που με την πίστη και τη ζωή τους δείχνουν τη δύναμη της αφοσίωσης στον Θεό.

Ατζέντα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελλάς Σύρου-Ολυμπιακός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ελλάς Σύρου-Ολυμπιακός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Η Ελλάς Σύρου υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε μια σημαντική αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Media: Παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση «Και πατέρας και μύθος Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005», στις 8/12 στην Πάτρα

Παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση «Και πατέρας και μύθος Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005», στις 8/12 στην Πάτρα

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 18:30 στην «Αγορά Αργύρη» της Πάτρας.

Media
Ατζέντα: Εορτολόγιο Τρίτη 2 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Τρίτη 2 Δεκεμβρίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά μια ομάδα Αγίων που με τον αγιασμένο βίο τους μάς δείχνουν τον δρόμο της πίστης και της αφοσίωσης στον Θεό.

Ατζέντα
Ατζέντα: Κουαρτέτοιοι: «Το χιούμορ είναι κλειδί που ξεκλειδώνει πολλές πόρτες. Μπορείς να περάσεις πολύ πιο εύκολα το μήνυμά σου χωρίς να υψώνεις τείχη άμυνας»

Κουαρτέτοιοι: «Το χιούμορ είναι κλειδί που ξεκλειδώνει πολλές πόρτες. Μπορείς να περάσεις πολύ πιο εύκολα το μήνυμά σου χωρίς να υψώνεις τείχη άμυνας»

Συνέντευξη με τους Κουαρτέτοιους, την μουσικοθεατρική ομάδα που παίζουν την παράσταση "ΣΟΛ ΔΙΑΙΤΑ".

Ατζέντα