ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαν σήμερα – Μοχάμεντ Άλι: Το πρώτο «αντίο» από τα ρινγκ (vids)

Σαν σήμερα, ο θρύλος της Πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι λέει το πρώτο αντίο από τα ρινγκ.
Σαν σήμερα – Μοχάμεντ Άλι: Το πρώτο «αντίο» από τα ρινγκ (vids)

Σαν σήμερα, ο θρύλος της Πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι λέει το πρώτο αντίο από τα ρινγκ.

Σαν σήμερα, στις 26 Ιουνίου του 1979, ο τεράστιος Μοχάμεντ Άλι αποφασίζει σε ηλικία 37 ετών να πει αντίο στα ρινγκ και να βάλει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα!

Αυτή του η απόφαση όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού ένα χρόνο αργότερα, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει, ωστόσο η προχωρημένη ηλικία του, τον είχε επηρεάσει φανερά την απόδοση του.

Έτσι, στις 2 Οκτωβρίου 1980 γνώρισε την ήττα από τον συμπατριώτη του Λάρι Χολμς και στη συνέχεια στις 11 Δεκεμβρίου 1981, από τον Καναδό, Τρέβορ Μπέρμπικ.

Μετά από τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες, αποφάσισε να αποσυρθεί για τα καλά, όντας 40 ετών και έχοντας πίσω του μία σπουδαία καριέρα γεμάτη τίτλους.

Συγκεκριμένα, υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές.

Ακόμα κατάφερε να κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στην Πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, το 1960.

Στην προσωπική του ζωή, ο Άλι παντρεύτηκε 4 φορές και απέκτησε 9 παιδιά (7 κορίτσια και 2 αγόρια). Από το 1984 είχε διαγνωσθεί με την νόσο του Πάρκινσον, η οποία τελικά τον κατέβαλε.

Ο Μοχάμεντ Άλι πέθανε στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα στις 3 Ιουνίου 2016, σε ηλικία 74 ετών.

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Πέμπτη 8 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία τιμά σήμερα αγίους και οσίους που με άσκηση, μαρτυρία και διακονία φανέρωσαν πως η αγιότητα οδηγεί πάντοτε στο φως.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τετάρτη 7 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τον Τίμιο Πρόδρομο και Αγίους πίστεως και διακονίας, φωτίζοντας τον δρόμο της ταπείνωσης.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τρίτη 6 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τρίτη 6 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η σημερινή μνήμη τιμά την Αγία Θεοφάνεια και πλήθος οσίων και μαρτύρων, καλώντας μας σε πίστη, ταπεινότητα, προσευχή και πνευματική εγρήγορση.

Ατζέντα
Ατζέντα: Δευτέρα 5 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Παραμονή των Φώτων φωτίζεται από μάρτυρες και οσίους, που με προσευχή, άσκηση και ομολογία οδηγούν στον αγιασμό.

Ατζέντα
Ατζέντα: Κυριακή 4 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 4 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη των Αγίων φωτίζει την ημέρα με αποστολή, άσκηση και μαρτυρία, καλώντας σε πίστη, υπομονή και προσευχή.

Ατζέντα
Ατζέντα: Σάββατο 3 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 3 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η σημερινή ημέρα φωτίζεται από μορφές πίστης και θάρρους, προφήτες, μάρτυρες και οσίους, που έγιναν σημάδια ελπίδας.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 2 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία τιμά σήμερα αγίους που δεν φοβήθηκαν τη δοκιμασία, αλλά έκαναν τη ζωή τους προσευχή, θυσία και μαρτυρία αγάπης.

Ατζέντα
Ατζέντα: Πέμπτη 1 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η σημερινή ημέρα τιμά την Περιτομή του Κυρίου και τον Άγιο Βασίλειο, σύμβολα πίστης, αγάπης και προσφοράς για όλους.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Στο επίκεντρο της ημέρας βρίσκεται η Οσία Μελάνη η Ρωμαία, μορφή που δείχνει πως η πίστη γίνεται επιλογή, προσφορά, θυσία.

Ατζέντα