EXTRATIME

Δυνατά ονόματα στην παρουσίαση του βιβλίου «Τολμηρές Ανθεκτικές Γυναίκες» της Ελένης Παλυβού-Μπούση

Γιάννης Σμαραγδής, Μιμή Ντενίση, Στέλλα-Αλεξία Μάντζαρη, Άλκηστις Δήμα, Ανδρέας Καραγιάννης, Νίκος Φλώρος, Βίκυ Καγιά
Δυνατά ονόματα στην παρουσίαση του βιβλίου «Τολμηρές Ανθεκτικές Γυναίκες» της Ελένης Παλυβού-Μπούση

Η παρουσίαση ενός βιβλίου είναι μια γιορτή…

Μεταφέρω λοιπόν στιγμές του ενημερωτικού δελτίου:

Μια βραδιά αφιερωμένη στη δύναμη του λόγου, στη γενναιότητα της ψυχής και στην ανιδιοτελή προσφορά, θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τέχνης & Λόγου «Νίκη Παπαθεοχάρη», την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, στις 18:00.

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Τολμηρές Ανθεκτικές Γυναίκες» της Ελένης Παλυβού-Μπούση – μιας γυναίκας που έχει ταυτίσει τη ζωή της με την προσφορά στον άνθρωπο και που αποκαλείται «Μητέρα Τερέζα της φιλανθρωπίας».

Πρόκειται για ένα έργο-φόρο τιμής στη γυναικεία αντοχή, τόλμη και δύναμη, όπως τις έχει βιώσει, συναντήσει και εμπνευστεί η συγγραφέας μέσα από τη μακρόχρονη πορεία της στον χώρο της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής προσφοράς και της έμπρακτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Βίκυ Καγιά, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν από τον χώρο του πολιτισμού, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας οι:

  • Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης
  • Μιμή Ντενίση, ηθοποιός
  • Στέλλα-Αλεξία Μάντζαρη, επιχειρηματίας
  • Άλκηστις Δήμα, Master of MIS
  • Ανδρέας Καραγιάννης, νομικός, εκδότης του Εκκλησία online
  • Νίκος Φλώρος, γλύπτης

Η βραδιά θα έχει κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την υποστήριξη του Hippocratic Cancer Research Foundation for Northwestern Hospital, ενισχύοντας την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ποια είναι η Ελένη Παλυβού-Μπούση

Το έργο της αφορά στη στήριξη των αδύναμων, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς.

Από τη δημιουργία του Ορφανοτροφείου Mercy Orphanage στην Κακαμέγκα της Κένυας, μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη Μπούση, μέχρι την ίδρυση της «Φροντίδας» και του ΚΕΣΟ, υπό την καθοδήγηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και της Ειρήνης Δορκοφίγη δεν έπαψε ποτέ να στέκεται στο πλευρό εκείνων που δεν έχουν «φωνή»: των γυναικών, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των άπορων.

Διοργανώνοντας πολυάριθμες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε ΗΠΑ και Ελλάδα, συνέβαλε καταλυτικά στη στήριξη αναρίθμητων σκοπών. Υπήρξε η κινητήριος δύναμη για τη σωτηρία του Ελληνικού Αμερικανικού Κέντρου Αποκατάστασης και Φροντίδας, συγκεντρώνοντας πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση του μοναδικού ελληνικού φιλανθρωπικού γηροκομείου στις ΗΠΑ.

Ως ιδρύτρια του Hippocratic Cancer Research Foundation στο Northwestern Hospital, έχει αφιερωθεί με πάθος στην υποστήριξη της πρωτοποριακής έρευνας ενάντια στον καρκίνο. Παράλληλα, με τη δράση της στο ίδρυμα «No Voice», έδωσε ελπίδα και ασφάλεια σε χιλιάδες γυναίκες και οικογένειες, θύματα κακοποίησης.

Οι σπουδές της στην Ψυχολογία και Ανθρώπινη Ανάπτυξη (North Park University) και στην Επιμόρφωση Δημόσιων Ομιλιών (University of Michigan) ενίσχυσαν την επιρροή της ως ισχυρής, συνετής και ενσυναίσθητης ηγέτιδας. Έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος σε δεκάδες οργανισμούς, όπως τα Leadership 100, Maryville Academy, Little City Foundation, ενώ έχει συμβάλει ενεργά και σε έργα αναστήλωσης εκκλησιών στους Αγίους Τόπους και παγκοσμίως.

Η προσφορά της Ελένης Παλυβού-Μπούση έχει αναγνωριστεί με πλήθος διακρίσεων, μεταξύ των οποίων το Ellis Island Medal of Honor (2017), αναγνώριση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ (2018), Ημέρα Ελένης και Δημήτρη Μπούση από τον Δήμο του Σικάγο (2001) και το Βραβείο Ανθρωπισμού της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας (1997).

Πέρα από το φιλανθρωπικό της έργο, είναι και συγγραφέας του βιβλίου «The Bold Resilient Women», έναν ύμνο στη δύναμη και το θάρρος των γυναικών που αγωνίζονται σε σιωπή.

Όπως εύστοχα είπε η αείμνηστη φίλη της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Εγώ είμαι η Μαριάννα της Ελλάδας, αλλά εσύ είσαι η Ελένη του κόσμου».

Όταν ρωτούν την Ελένη Παλυβού-Μπούση ποια είναι η ευχή της, απαντά: «Ένας κόσμος χωρίς μίσος και εκδίκηση. Ένας κόσμος χωρίς καρκίνο, όπου οι γονείς δεν θα θάβουν τα παιδιά τους».

Γιατί, όπως λέει η ίδια με πίστη και απλότητα:

«Ό,τι κι αν είμαστε, όλοι είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα του Κυρίου μας. Και πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον σαν ένα».

 

 

Κώστας Μπαλαχούτης

Διακεκριμένος ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα. Διευθυντής μουσικών περιοδικών (Δίφωνο, Όασις, ogdoo.gr). Αρχισυντάκτης και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση (Κατάθεση Ψυχής, Νύχτα Στάσου, Σε χρόνο TV, Στα τραγούδια λέμε Ναι κ.ά.) και το ραδιόφωνο (Ντέρτι, Στο Κόκκινο, Βήμα Fm, Κανάλι Ένα). Επιμελητής ευρηματικών δισκογραφιών έργων (συλλογές, πορτραίτα). Στιχουργός με σπουδαίες συνεργασίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν (Αρχιπέλαγος, Φίλα με, Κόκκινο ποτάμι, Γλυκάνισος, Συγγνώμη Πόλη μου κ.ά. ). Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές σε εφημερίδες, από την Καθημερινή έως την Sportime. Στην τελευταία, όπως και στην Sportday, για μεγάλο διάστημα «κρατούσε» το οπισθόφυλλο. «Κολλημένος» με το ποδόσφαιρο και γενικότερα τα… αθλητικά τα οποία παντρεύει από έρωτα με μουσικές και τραγούδια.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου 1980: Ο Έρικ Χάιντεν «σάρωσε» τον πάγο και έγραψε τον χρυσό κανόνα των Χειμερινών Ολυμπιακών

Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου 1980: Ο Έρικ Χάιντεν «σάρωσε» τον πάγο και έγραψε τον χρυσό κανόνα των Χειμερινών Ολυμπιακών

Έρικ Χάιντεν, 23 Φεβρουαρίου 1980: Πέντε χρυσά, πέντε αποστάσεις, ένας άνθρωπος. Η μέρα που έδειξε τι σημαίνει απόλυτη Ολυμπιακή κυριαρχία.

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου 1980: Η «Θαυματουργή στο Πάγο» νίκη που άλλαξε για πάντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου 1980: Η «Θαυματουργή στο Πάγο» νίκη που άλλαξε για πάντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στις 22 Φεβρουαρίου 1980, οι ΗΠΑ νίκησαν 4-3 την ΕΣΣΔ στο «Miracle on Ice» και έγραψαν τον πιο απίθανο ολυμπιακό θρίαμβο.

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου 1993: Η νύχτα που το ΝΒΑ έγινε.. Γιούτα και έγραψε ιστορία με δύο MVP

Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου 1993: Η νύχτα που το ΝΒΑ έγινε.. Γιούτα και έγραψε ιστορία με δύο MVP

Στις 21 Φεβρουαρίου 1993 το All Star της Γιούτα ένωσε Στόκτον και Μαλόουν σε μια ιστορική κοινή κορυφή του ΝΒΑ.

ExtraTime
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Δεν υπάρχει χειρότερη βία από την αδικία» – Η καταδίκη του π. Αντωνίου και το κοινό αίσθημα που κραυγάζει

«Δεν υπάρχει χειρότερη βία από την αδικία» – Η καταδίκη του π. Αντωνίου και το κοινό αίσθημα που κραυγάζει

Κακοδικία, ψευδομάρτυρες, παραιτήσεις δικηγόρων - Μια καταδίκη που έμοιαζε προκαθορισμένη σε έναν καιρό που η αδικία είναι θεσμοποιημένη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ακρίβεια: Καταπέλτης η εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου – Τρομακτικές αυξήσεις σε 344 προϊόντα την περίοδο 2021- 2025

Ακρίβεια: Καταπέλτης η εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου – Τρομακτικές αυξήσεις σε 344 προϊόντα την περίοδο 2021- 2025

Η εγκύκλιος ξεγυμνώνει την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης - Οι σωρευτικές αυξήσεις είναι μέχρι και τριπλάσιες του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή!

Κοινωνία
Κοινωνία: Metron Analysis: Στο 21,4% κατρακύλησε η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου – Το 29% είναι «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει Καρυστιανού

Metron Analysis: Στο 21,4% κατρακύλησε η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου – Το 29% είναι «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει Καρυστιανού

Τραγικοί οι ποιοτικοί δείκτες για κυβέρνηση και πρωθυπουργό από τους 7 στους 10 πολίτες - Το 62% ζητά αλλαγή κυβέρνησης

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου: Ατλέτικο – Γιουβέντους, τα δύο χτυπήματα που άλλαξαν τη νύχτα

Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου: Ατλέτικο – Γιουβέντους, τα δύο χτυπήματα που άλλαξαν τη νύχτα

Σαν σήμερα 18/2 Ατλέτικο - Γιουβέντους, ματς που γράφτηκε σε λεπτομέρειες, με στιγμές που γυρίζουν τα πάντα και μένουν στη μνήμη για πάντα.

ExtraTime
Κοινωνία: Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

«Έχω μεγάλη αγωνία βλέποντας τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος και όχι της παράταξης» είπε με νόημα ο Νίκος Δένδιας

Κοινωνία
Κοινωνία: Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

«Η κοινωνία δεν ζήτησε προκαθορισμένο αποτέλεσμα - Αν η φωτιά οφειλόταν στα έλαια σιλικόνης, τότε γιατί να φοβόμαστε έναν πλήρη και εξαντλητικό έλεγχο;»

Κοινωνία