EXTRATIME

Γιατί οι άνθρωποι τρώνε χόρτα ενώ θα μπορούσαν να φάνε κρέας

Οι λόγοι που οι άνθρωποι τρώνε χόρτα
Γιατί οι άνθρωποι τρώνε χόρτα ενώ θα μπορούσαν να φάνε κρέας

Οι άνθρωποι τρώνε χόρτα ή γενικά φυλλώδη και άγρια χόρτα για πολλούς λόγους.

Η διατροφική αξία. Τα χόρτα είναι πλούσια σε βιταμίνες (όπως Α, C, Κ), μέταλλα (όπως σίδηρος και ασβέστιο), φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Η παραδοσιακή κουλτούρα. Σε πολλές χώρες, ειδικά στη Μεσόγειο όπως η Ελλάδα, η κατανάλωση άγριων ή καλλιεργημένων χόρτων (π.χ. ραδίκια, σταμναγκάθι) είναι μέρος της γαστρονομικής παράδοσης.

Υγεία. Τα χόρτα βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου, υποστηρίζουν την αποτοξίνωση του οργανισμού και συμβάλλουν στη μείωση φλεγμονών.

Γεύση. Πολλά χόρτα έχουν ξεχωριστές, πικρές ή γήινες γεύσεις που συμπληρώνουν τα γεύματα.

Οικονομία και αυτάρκεια. Σε δύσκολες εποχές (π.χ. πόλεμοι, κρίσεις), οι άνθρωποι συνέλεγαν άγρια χόρτα για να συμπληρώσουν τη διατροφή τους δωρεάν από τη φύση.

 

ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΜΗ ΤΗ ΧΑΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ντόμινο εκρηκτικής ακρίβειας στην ενέργεια – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Τι θα προκαλέσει το παρατεταμένο «κλείσιμο» των Στενών του Ορμούζ - Στο μάτι του κυκλώνα εκατοντάδες ελληνικά δεξαμενόπλοια

Κοινωνία
Κοινωνία: Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

Σάλος με τραπεζικό σκάνδαλο: Οι τράπεζες έφτιαξαν άτυπο «Τειρεσία» και φακελώνουν Έλληνες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού!

«Σουρωτήρι» τα οικονομικά στοιχεία των Ελλήνων - Οι τράπεζες «κοκκίνιζαν» ΑΦΜ ακόμα και πολιτών που μπήκαν διερευνητικά στην πλατφόρμα!

Κοινωνία
ExtraTime: Σαν σήμερα 2 Μαρτίου 1969: Ο Πελέ φτάνει τα 1.000 γκολ και γράφει αιωνιότητα

Σαν σήμερα 2 Μαρτίου 1969: Ο Πελέ φτάνει τα 1.000 γκολ και γράφει αιωνιότητα

Στις 2 Μαρτίου 1969 ο Βραζιλιάνος θρύλος έφτασε τα 1.000 γκολ και μπήκε για πάντα στο ποδοσφαιρικό πάνθεον.

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 1 Μαρτίου 1896: Οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες πήραν σάρκα και οστά στην Αθήνα

Σαν σήμερα 1 Μαρτίου 1896: Οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες πήραν σάρκα και οστά στην Αθήνα

Η 1η Μαρτίου 1896 σηματοδότησε την αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και την απαρχή του παγκόσμιου αθλητικού θεσμού.

ExtraTime
Κοινωνία: Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

«Είναι σαν να έχει πεθάνει ένα κομμάτι μας στα Τέμπη» είπε συγκινημένη η Αλεξάνδρα Τσακίρη που βρισκόταν στο 5ο βαγόνι τη μοιραία νύχτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

«Σημαδεύτηκε η ζωή μου για πάντα» είπε ο οπερατέρ του Open, Δημήτρης Αλεξάκης, αποκαλύπτοντας ότι η κόρη του παραλίγο να επιβιβαζόταν στο μοιραίο τρένο

Κοινωνία
ExtraTime: Ρήσος, ο Βασιλιάς της Θράκης

Ρήσος, ο Βασιλιάς της Θράκης

Ο Ρήσος ήταν Έλληνας ήρωας του Τρωικού Πολέμου και Βασιλιάς της ενδοχώρας της Θράκης

ExtraTime
ExtraTime: Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου 1900: Η γέννηση της Μπάγερ Μονάχου που άλλαξε για πάντα το γερμανικό ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου 1900: Η γέννηση της Μπάγερ Μονάχου που άλλαξε για πάντα το γερμανικό ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα το 1900 ιδρύθηκε η Μπάγερν Μονάχου, απόφαση έντεκα νεαρών που εξελίχθηκε σε σύλλογο σύμβολο τίτλων και οργάνωσης σε όλη την Ευρώπη

ExtraTime
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

«3 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή κι αιμορραγούσα - Η Ανάσταση του Κυρίου ας φέρει και την ανάσταση του Γεράσιμου»

Κοινωνία