Γιατί η μοτσαρέλα δεν έχει γεύση
Η μοτσαρέλα πολλές φορές θεωρείται «άγευστη» ή ήπια σε γεύση. Η φρέσκια μοτσαρέλα (Mozzarella di Bufala ή Fior di Latte) έχει ήπια, γαλακτώδη γεύση. Και υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία. Δεν ωριμάζει όπως άλλα τυριά (π.χ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι). Οπότε δεν αναπτύσσει έντονο άρωμα ή αλμύρα. Η λεπτή της γεύση είναι σχεδιασμένη να συνδυάζεται αρμονικά με...
Η μοτσαρέλα πολλές φορές θεωρείται «άγευστη» ή ήπια σε γεύση.
Η φρέσκια μοτσαρέλα (Mozzarella di Bufala ή Fior di Latte) έχει ήπια, γαλακτώδη γεύση. Και υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.
Δεν ωριμάζει όπως άλλα τυριά (π.χ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι). Οπότε δεν αναπτύσσει έντονο άρωμα ή αλμύρα. Η λεπτή της γεύση είναι σχεδιασμένη να συνδυάζεται αρμονικά με άλλα υλικά, όχι να «κυριαρχεί».
Η συσκευασμένη μοτσαρέλα supermarket συχνά είναι από αγελαδινό γάλα. Και όχι βουβαλίσιο, με πιο ουδέτερη γεύση.
Έχει μειωμένο λιπαρό περιεχόμενο, το οποίο συνεισφέρει επίσης στη λιγότερη γεύση. Η μοτσαρέλα περιέχει λιγότερο αλάτι από άλλα τυριά. Αυτό μειώνει την ένταση γεύσης.
Δεν περιέχει ένζυμα ή μούχλες που να βοηθούν στη δημιουργία πολύπλοκων αρωμάτων. Η γεύση της προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από το γάλα και την υφή της.