Οι Ναζί είχαν φτιάξει το τανκ θηρίο που όμως δεν βγήκε ποτέ στη μάχη
Το τανκ θηρίο που είχαν φτιάξει οι Ναζί
Το μεγαλύτερο τανκ στην ιστορία ήταν το Panzerkampfwagen VIII “Maus”. Ένα γερμανικό υπερβαρέως τύπου άρμα μάχης που σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το είχαν φτιάξει οι Ναζί από το 1942 έως το 1944. Είχε βάρος περίπου 188 τόνους και μήκος 10,2 μέτρα. Το πλάτος ήταν 3,71 μέτρα και το ύψος 3,63 μέτρα
Πλήρωμα είχε 6 άτομα και θωράκιση μέχρι 240 mm (εξαιρετικά βαριά). Το κύριο πυροβόλο ήταν 128 mm KwK 44 L/55 (παρόμοιο με αντιαρματικό όπλο).
Δευτερεύοντα όπλα είχε ένα 75 mm πυροβόλο και πολυβόλα MG34.
Κατασκευάστηκαν μόνο δύο πρωτότυπα, το ένα πλήρως εξοπλισμένο και το άλλο ημιτελές. Ποτέ δεν μπήκε σε μαζική παραγωγή ή χρήση στο πεδίο μάχης.
Το σχέδιο αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός πρακτικά άτρωτου άρματος, αλλά η υπερβολική του μάζα κατέστησε την κινητικότητα και την εφοδιαστική υποστήριξή του σχεδόν αδύνατη.
Το ένα από τα δύο πρωτότυπα σώζεται και βρίσκεται στο Kubinka Tank Museum κοντά στη Μόσχα.
1025 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ* ΜΕ PROMO CODE JUNGLE2000!