ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15Αύγουστος: Αυτός είναι ο λόγος που πληρώνουμε τόσο ακριβή βενζίνη φέτος στις διακοπές!

Μία θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με την πιο ακριβή τιμή αμόλυβδης βενζίνης, διατηρεί σταθερά η Ελλάδα.
15Αύγουστος: Αυτός είναι ο λόγος που πληρώνουμε τόσο ακριβή βενζίνη φέτος στις διακοπές!

Στις χώρες της Ευρώπης με το υψηλότερο κόστος καυσίμων βρίσκεται η Ελλάδα, τη στιγμή που κορυφώνεται η έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο.

Πρόκειται για ένα θέμα που συζητιέται σε ετήσια βάση ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές και προβληματίζει τους οδηγούς αλλά και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμου που ακούνε την γκρίνια χωρίς να φταίνε τις περισσότερες φορές.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η μεγάλη φορολογία που έχουν τα καύσιμα στην Ελλάδα είναι ο βασικός λόγος που η τιμή της βενζίνης είναι τόσο ψηλή. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρώπη, ο οποίος, μάλιστα, υπολογίζεται στην τιμή μετά φόρων, δηλαδή μετά από τον ΕΦΚ και τα διάφορα τέλη.

Μία θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με την πιο ακριβή τιμή αμόλυβδης βενζίνης, διατηρεί σταθερά η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί αν αφαιρεθούν οι φόροι οι τιμές βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, με μόλις 0,65 ευρώ ανά λίτρο. Οι φόροι ουσιαστικά τριπλασιάζουν την τελική τιμή που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Τραγική η κατάσταση μετά τις φωτιές – 9 στους 10 τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους

Βόμβα Μαγιορκίνη: Στο τραπέζι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών για τον κορονοϊό

Ολυμπιακός: «Βόμβα» από τα ιταλικά ΜΜΕ – «Πρόταση για Μανωλά»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «15Αύγουστος: Αυτός είναι ο λόγος που πληρώνουμε τόσο ακριβή βενζίνη φέτος στις διακοπές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.