ΚΟΙΝΩΝΙΑ

50.000 κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστίαση – Του την είπε η Ευλαμπία Ρέβη

Εύλογη απορία έθεσε η Ευλαμπία Ρέβη στον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων
50.000 κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστίαση – Του την είπε η Ευλαμπία Ρέβη

Ευλαμπία Ρέβη και Άκης Παυλόπουλος φιλοξένησαν εκπροσώπους της εστίασης και του τουρισμού θίγοντας το θέμα των κενών θέσεων εργασίας.

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN, φιλοξενήθηκαν δύο εκπρόσωποι από την εστίαση και τον τουρισμό και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα καυτό ερώτημα. Με βάσει τις τελευταίες μελέτες και μετρήσεις, εντοπίζονται 50.000 κενές θέσεις εργασίας.

Η Ευλαμπία Ρέβη ρώτησε ευθέως τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο, για ποιο λόγο προκύπτει αυτό το νούμερο.

Τότε ο Γρηγόρης Τάσιος άρχισε να εξηγεί τι ισχύει αυτή τη στιγμή «Η κατάσταση επιδεινώθηκε μέσα στην τελευταία διετία. Κυρίως στα βοηθητικά σημεία της εστίασης και του τουρισμού».

Από τα λεγόμενα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφέρθηκε και το ποσό των 758 ευρώ και το οποίο φτάνει τα 900 ευρώ, το οποίο ορίζεται ως μισθός σε βοηθητικές θέσεις στον τουρισμό.

Εντεμεταξύ αυξάνονται και οι μεικτές αποδοχές από 1η Μαΐου.

Αμέσως, η απάντηση της Ευλαμπίας Ρέβη ήταν εύλογη. «Δεν είναι και πολλά λεφτά αυτά», είπε με στόμφο η δημοσιογράφος δείχνοντας την αντίθεσή της στα νούμερα των κενών θέσεων.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος ομοσπονδίας επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χόντζογλου, πήρε τον λόγο και σημείωσε ότι δεν τηρείται η κλαδική σύμβαση εργασίας και γι’αυτό είναι πολύ λογικό πολλοί νέοι να μην έχουν κίνητρα να πάνε για σεζόν.

Πολλοί προσπαθούν να ποντάρουν στο πτυχίο τους και να εργαστούν στον κλάδο που έχουν σπουδάσει, αλλά αυτό σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν καθίσταται δυνατό, αλλά το πτυχίο δεν αποτυπώνεται στη μισθοδοσία τους ή στις συμφωνίες που κάνουν σε άλλες δουλειές.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν οι κενές θέσεις, σημειώνεταιη μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων την τελευταία 10ετία.

Δείτε το απόσπασμα και την ερώτηση που έθεσε η Ευλαμπία Ρέβη




 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «50.000 κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστίαση – Του την είπε η Ευλαμπία Ρέβη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.